Ministrul Traian Igas spune ca remanierea este treaba premierului

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 11:47
1631 citiri
Ministrul Traian Igas spune ca remanierea este treaba premierului
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat marti, dupa festivitatea de depunere a juramantului de catre studentii Academiei de Politie, intrebat daca s-a purtat vreo discutie despre o posibila remaniere a sa de la MAI, ca remanierea este treaba premierului.

Totodata, Igas a sustinut ca el considera ca si-a facut treaba la minister si a respectat calendarul pe care l-a propus in momentul investirii.

In privinta DGIPI, ministrul Internelor a afirmat ca nu a luat nicio hotarare in ceea ce priveste schimbarea conducerii, dar el va fi primul care va anunta acest lucru. Igas a adaugat ca, dupa parerea lui, s-au facut lucruri bune la DGIPI, dar nu in ritmul pe care si-l dorea. In ceea ce il priveste pe Cristian Lascau, actualul sef al Directiei, Igas a sustinut ca acesta nu si-a cerut demisia si nici nu a cerut demisia nimanui.

In ceea ce priveste absolventii de anul acesta ai Academiei de Politie, ministrul Internelor a precizat ca vor fi incadrati in structurile ministerului incepand cu 2012. Cei 551 de studenti declarati admisi anul acesta la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" au depus, marti dimineata, juramantul militar, in cadrul unei festivitati care a avut loc la sediul institutiei.

Liderul PDL Bucuresti Vasile Gherasim a declarat, duminica seara, ca democrat-liberalilor au agreat ca remanierea sa fie decisa de Emil Boc, dupa ce se consulta cu presedintele Basescu. Gherasim a spus ca secretarul general al PDL, Ioan Oltean, le-a propus celor prezenti la intalnire ca premierul Emil Boc sa se ocupe de remanierea guvernamentala, si nu partidul, "pentru ca asa prevede Constitutia", solutie acceptata de reprezentantii PDL veniti la discutii.

#remaniere guvern, #Igas ministru Interne , #remaniere