Oltean: In PDL se discuta despre remaniere, dar e sarcina premierului

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 23:01
795 citiri
Oltean: In PDL se discuta despre remaniere, dar e sarcina premierului
Foto: Arhiva (Antena3)

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, ca in partid se discuta despre remaniere, ca urmare a analizei gradului de absorbtie a fondurilor europene de catre ministere, insa aceasta chestiune este exclusiv sarcina premierului.

"Premierul e singurul in masura sa faca o analiza foarte serioasa a modului in care la nivelul fiecarui minister fondurile europene au fost absorbite si a modului in care fiecare ministru s-a preocupat si si-a realizat atributiile. E atributul primului-ministru si domnia sa sa si-l exercite. Intrebati-l pe premier. El, singurul, poate sa faca acest lucru", a spus el, citat de Mediafax.

Intrebat daca in partid se discuta despre acest subiect, Oltean a raspuns: "Se discuta in partid, dar va spun ca, in momentul acesta, aceasta chestiune este exclusiv in sarcina premierului si nu vrem sa facem o imixtiune".

Ultimatum pentru ministri - o saptamana sa dea raportul la absorbtia fondurilor UE

Premierul Emil Boc le-a reprosat joi ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele privind cresterea volumului de fonduri europene atrase si le-a cerut explicatii, solicitand si un raport in maximum o saptamana.

Basescu s-a dus la Guvern - ministrii, evaluati pe absorbtia de fonduri UE

Presedintele Traian Basescu a fost, joi, la Guvern, unde a avut o discutie cu premierul Emil Boc, inaintea sedintei pe care seful Executivului a avut-o cu ministrii privind fondurile europene.

Seful statului le-a cerut ministrilor, la o sedinta de guvern in luna iunie, sa se gandeasca daca mai pot face parte din Cabinet dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.

#Ioan Oltean PDL, #partid remaniere ministri , #remaniere