Parlamentari PD-L cer Guvernului sa isi depuna mandatul - Surse

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 21:11
3384 citiri
Parlamentari PD-L cer Guvernului sa isi depuna mandatul - Surse
Foto: Arhiva

Mai multi parlamentari democrat liberali, printre care si deputatul Sever Voinescu, i-au cerut premierului Emil Boc sa isi depuna mandatul impreuna cu ministrii sai, pentru a se putea alcatui un nou Guvern.

In cadrul intalnirii democrat liberalilor, de miercuri seara, care vizeaza subiectul remanierii, Roberta Anastase a facut o analiza in care s-au propus doua variante: sa ramana la guvernare in formula actuala sau sa faca un Guvern nou, care implica ministri noi, dar si alt premier, au precizat surse pentru Antena 3.

Deputatul Sever Voinescu si Roberta Anastase s-au pronuntat pentru un nou Guvern si se pare ca a fost sustinut si de alti democrat liberali. Daca aceasta varianta va fi aleasa in momentul in care Opozitia va depune motiunea de cenzura, Guvernul Boc urmeaza sa isi depuna mandatul in Parlament.

Guvernul Boc remaniat? - Vezi minut cu minut

Dupa asta se va forma un nou Guvern cu figuri noi din PD-L. Democrat liberalii i-au mai cerut sefului Executivului ca in prezenta lor sa le dea note ministrilor. Premierul Emil Boc inca nu a facut asta, el ascultand in continuare variantele care i se propun.

De cealalta parte, deputatul Ioan Oltean, a spus ca in niciun caz nu ar trebuie ca Guvernul sa isi depuna mandatul sau ca partidul sa plece de la Guvernare. El a spus ca daca PD-L vrea sa supravietuiasca ca partid, trebuie sa ramana la guvernare pana in 2012.

Oltean ar mai fi declarat ca premierul Emil Boc "nu a incasat destul, e un bun incasator si trebuie sa mai ramana acolo".

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a iesit, in jurul orei 20.30, sa fumeze pipa. Si ministrul de Interne, Vasile Blaga, a iesit ingandurat din sala de sedinte, intorcandu-se dupa 20 de minute, cu o sticla de apa in mana.

Premierul Emil Boc si ministrii democrat-liberali prezinta, miercuri seara, rapoartele de activitate pe primele noua luni ale acestui an in fata parlamentarilor PD-L si a membrilor Biroului Permanent National al partidului.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#remaniere guvern Boc, #depune mandat Guvern Boc , #remaniere
Comentarii