Ponta o ameninta pe Grapini cu remanierea: Daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 15:00
5052 citiri
Ponta o ameninta pe Grapini cu remanierea: Daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in cadrul vizitei in Lituania, ca o va inlocui pe Maria Grapini, ministrul delegeat pentru IMM-uri si mediul de afaceri, daca ea are nemultumiri la adresa Guvernului.

"Nu cunsoc declaratiile, insa evident ca relatia cu mediul de afaceri e responsabilitatea ei, daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun", a precizat prim-ministrul despre Maria Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri mentionat, marti, la o conferinta de presa, ca problemele mediului de afaceri nu sunt intelese perfect la nivelul Executivului si ca uneori are impresia "ca merge pe contrasens" cand prezinta colegilor sai dificultatile firmelor.

"De aceea mi-as fi dorit ca mai multi oameni de afaceri sa-si asume acest risc si sa fie dispusi sa-si bage in acest malaxor intreaga cariera. M-am dus in sistemul public cu dorinta de incerca sa transmit in Executiv problema reala din mediul economic", a spus ministrul, la o conferinta de presa, potrivit Realitatea Tv.

Ea a reiterat ideea ca in mediul public este mult mai greu de pus in practica anumite decizii decat in mediul privat, in special din cauza barierelor birocratice.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca exista deficiente si in mediul de afaceri, deoarece sunt multi oameni nepregatiti, care au inceput afaceri si au devenit "blocatori" in mediul privat.

"Daca s-a inteles ca eu am apasat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru ca niciun ministru nu a venit pana acum si sa spuna ce prost e Guvernul. Nu? Intru si eu in Cartea recordurilor", a mai spus Grapini.

Ea a raspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reprosat ministrului ca vorbeste prea mult despre ce trebuie sa faca statul pentru mediul de afaceri si pentru firme, si ca a apasat prea mult pedala Guvernului.

#Ponta remaniere Maria Grapini, #Ponta inlocuire Maria Grapini, #Grapini ataca Guvernul, #Grapini atac Guvern , #remaniere
Comentarii