Presa straina: Masurile de austeritate il "obliga" pe Boc sa recurga la remaniere

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 23:28
1818 citiri
Presa straina: Masurile de austeritate il "obliga" pe Boc sa recurga la remaniere

Masurile nepopulare luate pana in prezent in Romania par ca au adus Guvernul in pragul colapsului luand in considerare ca premierul, Emil Boc, a remaniat sase ministri, scrie presa straina.

Romania se confrunta cu cea mai grea recesiune din ultimele doua decade si guvernul a luat masuri de austeritate, printre ele numarandu-se cresterea TVA-ului de la 19 la 24%, incepand cu 1 iulie, cu menirea de a reduce deficitul bugetar, insa ele nu au fost agreate de romani, informeaza Canadian Press.

De aceea premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul de Finante, ministrul Agriculturii, al Transporturilor, al Comunicatiilor, al Economiei si al Muncii.

Remanierea Guvernului: Dumitru, Vladescu, Sandu si Seitan - inlocuiti

Mai multi membri ai PD-L i-au cerut lui Boc sa demisioneze. Popularitatea Guvernului a scazut si mai mult dupa ce s-a observat ca presedintele Traian Basescu joaca un rol mai mult decat informal in treburile Executivului, mai scrie presa straina.

Financial Times: Ministrul Finantelor a fost remaniat

Si jurnalistii de la Financial Times scriu ca premierul roman Emil Boc a recurs la remaniere in urma presiunii politice imense care s-a strans in urma masurilor nepopulare pe care le-a luat.

Astfel el l-a demis pe Sebastian Vladescu care a jucat un rol esential in negocierile cu FMI si UE cand au luat un credit de 20 de miliarde de euro.

Analistii spun ca plecarea lui Vladescu este o lovitura daca e sa vorbim de termeni de continuitate si ar putea sa afecteze angajamentele tarii care au fost luate pentru diminuarea deficitului.

Instabilitatea politica a ramas o preocupare majora pentru investitori, deoarece prabusirea guvernul anterior, condus tot de Boc, a dus la suspendarea temporara a acordului dintre Romania si FMI.

Reuters: Schimbarea lui Vladescu nu va afecta acordul cu FMI

Analistii spun ca este putin probabil ca remanirea lui Vladescu sa ameninte acordul cu FMI. Insa demisia acestuia parea anuntata in conditiile in care el declarat ca s-ar putea trece la un sistem de impozitare progresiva incepand cu 2011, scrie si Reuters.

El a fost inlocuit cu Gheorghe Ialomitianu care este un membru al partidului lui Boc si economist, in prezent seful adjunct al comisiei de finante.

Este putin probabil ca schimbarea celor doi sa aiba un impact prea mare pentru intelegerea Romaniei cu FMI, au declarat analistii, deoarece guvernul isi mentine angajamentul de masuri de austeritate necesare pentru a reduce deficitul bugetar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#presa straina remaniere Guvern, #remaniere guvern Boc , #remaniere
Comentarii
Poza POSTASUL
POSTASUL
rank 5
Hai sa fim realisti;reciclatii astia au plecat cu punga goala....dupa imprumutul de miliarde dat de FMI ?
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Dna Irina Ursu ... cand am sa cred eu in ce "interpreteaza" Intact .... inseamna ca sfarsitul lumii e aproape .