Remanierea Guvernului Boc - bursa zvonurilor

Marti, 31 August 2010, ora 21:21
4151 citiri
Remanierea Guvernului Boc - bursa zvonurilor
Foto: Arhiva

Posibila remaniere guvernamentala discutata intens in ultimele zile provoaca zvonuri din cele mai diverse, legate de numele ministrilor care ar putea parasi Palatul Victoria, dar si de numele posibililor inlocuitori.

Potrivit unor surse citate de presa, in urma intalnirii de marti dintre presedintele Traian Basescu si liderii PD-L s-a decis ca pe lista propunerilor pentru remaniere sa se regaseasca patru ministri ai Cabinetului Boc.

Radu Berceanu, Mihail Dumitru, Mihai Seitan si Gabriel Sandu ar fi cei patru propusi pentru remaniere, anunta Adevarul, citand Antena 3.

Realitatea TV a avansat si niste nume de inlocuitori pentru ministrii care ar urma sa fie remaniati, dar si pentru alti cativa posibili remaniati. Astfel, Seitan ar putea fi inlocuit de Gheorghe Barbu sau de Marian Sarbu.

Remanierea guvernului: Boc si lideri PD-L s-au intalnit cu Basescu

Daca Mihail Dumitru va fi remaniat, in locul sau la Ministerul Agriculturii ar putea fi numit Valeriu Tabara sau independentul Valeriu Steriu.

In cazul in care Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, va fi si el vizat de remaniere, inlocuitorul va fi Mircea Miclea.

Cine pleaca de la Palatul Victoria?

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, ar putea ajunge la Ministerul Finantelor, in locul lui Sebastian Vladescu.

Radu Berceanu ar urma sa fie inlocuit cu Elena Udrea, in timp ce in locul lui Gabriel Sandu ar putea fi numita Raluca Turcan.

In ce-i priveste pe ministrii UDMR, Marko Bela ii scoate din ecuatia remanierii, liderul Uniunii declarandu-se multumit de activitatea propriilor ministri si sustinand ca nu sunt motive pentru ca acestia sa fie schimbati.

"Eu consider ca activitatea ministrilor nostri a fost pozitiva. Am avut ministri performanti", a fost, luni, concluzia lui Marko, care a adaugat ca si partenerii de la PD-L admit acest lucru.

Pana acum insa, nici o informatie oficiala nu a fost data publicitatii. Premierul Emil Boc, cel care detine puterea de a remania guvernul, este zgarcit in declaratii, raspunzand ori de cate ori este intrebat de jurnalisti ca "remaierea se face, nu se discuta".

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....