Remanierea Guvernului - Reactii politice

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 21:55
3412 citiri
Remanierea Guvernului - Reactii politice
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, lista ministrilor pe care PD-L a decis sa ii inlocuiasca din Guvern. Mihail Dumitru (Agricultura), Sebastian Vladescu (Finante), Mihai Seitan (Munca), Gabriel Sandu (Comunicatii), Adriean Videanu (Economie) si Radu Berceanu (Transporturi) au fost remaniati.

Dupa finalul sedintei, care a durat putin peste cinci ore, si dupa ce seful Guvernului a anuntat numele ministrilor care vor pleca dar si pe cele ale noilor ministri, reactiile politice nu au intarziat sa apara.

"In primul rand, e vorba doar de o rafuiala intre gastile din PD-L, la care, bineinteles, a participat si seful gastilor, presedintele Traian Basescu. Vestea proasta pentru romani este ca nu s-a gandit nimeni la ei cand s-au facut aceste schimbari, vestea buna este ca cel putin cativa dintre marii corupti nu mai sunt chiar direct la butoane, ci se retrag la partid", a comentat Victor Ponta remanierea, arata Mediafax.

"Ce s-a intamplat astazi este o remaniere importanta, nu se poate nega. Vorba este daca in fond aceasta raspunde nevoii de un alt mod de a guverna, de a face mai multe politici decat o politica de partid, si daca ceva a fost gresit, nu exista implicit si o responsabilitate majora a celui care i-a condus. (...) Observ cum realitatea politica romaneasca degenereaza. Astazi, ce se intampla in acest apus portocaliu insemana in fiecare zi degenerare", a declarat joi seara, Crin Antonescu, presedintele PNL.

PNL sustine ca remanierea guvernamentala operata de premierul Emil Boc, prin care au fost inlocuiti sase ministri, nu are nicio legatura cu interesele romanilor sau cu sansele Romaniei de a fi guvernata competent si responsabil, ci doar cu stabilirea zonelor de influenta politico-financiara de la varful PD-L.

"Apreciem ca abordarea acestei chestiuni este una de tip tribal, ori specifica unui clan mafiot. In acest moment, romanii se afla in fata unui joc politicianist purtat de Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc si ceilalti lideri ai dezastrului national", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cum vad, toti ministrii propusi in locul celor remaniati sunt politicieni. Eventual, astfel se va intari caracterul politic al Guvernului. Vom vedea", a spus Marko Bela, informeaza Mediafax.

"Sunt oameni ca si ministrii care au plecat. Cabinetul Boc este un Cabinet bun. Sunt convinsa ca sunt oameni care vor face fata cu brio atributiilor pe care le au. Important este ca Guvernul sa faca ce este important pentru tara", a declarat Elena Udrea joi seara, dupa sedinta Colegiului Director al PD-L.

"Au fost si comenzi politice pe care nu le-am respectat. Au fost situatii in care le-am explicat ca fondurile europene nu pot fi date pe ponderea politica intr-o zona sau pe alte criterii care nu sunt prevazute in aceste criterii de evaluare", a declarat Mihail Dumitru, la putin timp dupa ce a fost remaniat.

Remanierea Guvernului: Vezi ce ministri au picat si cine le ia locul

"Astazi (n.red. joi)in jurul orei 12:00 am fost contactat, m-a consultat domnul prim ministru. Am spus ca sigur eu fiind membru PD-L, atunci cand esti solicitat dai un raspuns. I-am spus premierului ca nu sunt suparat, daca se va veni si cu alte variante si ca va fi alta aleasa", a declarat Valeriu Tabara.

"Am avut o discutie in jurul orei 15:00 in care am fost onorat de propunere, dupa care am plecat spre colegiul meu. Eu nu am informatii despre cum au decurs toate deliberarile. Nu stiu cine m-a propus. Eu sunt informaticiant. Domeniul il urmaresc de 33 de ani, domeniul IT. Eu nu cunosc toate deliberarile. Eu am avut o colaborare buna cu domnul ministru Sandu", a spus Valerian Vreme, propunerea pentru ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, la Realitatea TV.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...