Remanierea Guvernului: Vezi ce le-a cerut Boc ministrilor

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 13:05
3760 citiri
Remanierea Guvernului: Vezi ce le-a cerut Boc ministrilor
Foto: Realitatea Tv

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, este constient ca portofoliul pe care l-a preluat este unul extrem de greu si ca nu se face "iubit" prin munca pe care o va desfasura.

"Eu am fost director la Finante la Brasov si stiu ca nu sunt iubiti (cei de la Finante, n.red.). Trebuie sa fie eficienti", a declarat, pentru Gandul, Gheorghe Ialomitianu.

Noul ministru de Finante a dezvaluit si ce le-a cerut premierul Emil Boc sa faca in continuare ca ministri.

"A fost o discutie constructiva. Stiam de ce responsabilitati sunt pentru un ministru al Finantelor: conlucrare foarte buna, solidaritate in cadrul Guvernului.

Premierul ne-a prezentat obiectivele: continuarea reformei, respectarea angajamentelor cu organismele internationale. Pentru ministerul de Finante: cresterea gradului de colectare (a taxelor, n.red.), reducerea evaziunii", a mai declarat ministrul desemnat.

Sase ministri au fost inlocuiti joi de premierul Emil Boc. Este vorba de Mihail Dumitru, al carui portofoliu de la Agricultura a fost preluat de Valeriu Tabara, Sebastian Vladescu, care a fost inlocuit la Finante de Gheorghe Ialomitianu, Mihai Seitan, care a fost inlocuit la Ministerul Muncii cu Nelu Ioan Botis, Gabriel Sandu, al carui portofoliu de la Comunicatii a fost preluat de Valerian Vreme.

Totodata s-au retras din Guvern si doi "grei" ai PD-L - Adriean Videanu, care a fost inlocuit la Economie de Ion Ariton si de Radu Berceanu, al carui portofoliu de la Transporturi a fost preluat de Anca Boagiu.

#Gheorghe Ialomitianu Ministru Finante, #Gheorghe Ialomitianu Sebastian Vladescu, #remaniere Guvern ministru Finante , #remaniere