Sever Voinescu e "contrariat" de remanierea lui Vladescu

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 08:10
2203 citiri
Sever Voinescu e "contrariat" de remanierea lui Vladescu
Foto: romanialibera.ro

Sever Voinescu e "contrariat" de remanierea lui Vladescu si spune ca ministrul nu trebuia schimbat.

Deputatul PD-L a declarat, joi seara, la Realitatea TV ca este contrariat de decizia remanierii lui Sebastian Vladescu, explicand ca s-a ajuns aici din "considerente politice", adica decidentii din PD-L au dorit la Finante un om din partid.

"Desi am spus ca nu vreau sa ma refer la nume (de ministri remaniati, n.r.), aici chiar sunt contrariat", a spus Voinescu, despre inlocuirea lui Vladescu. Deputatul a adaugat ca, din punctul sau de vedere, ministrul de Finante n-ar fi trebuit schimbat din functie.

Sever Voinescu a apreciat totusi ca remanierea lui Vladescu se explica prin faptul ca in PD-L s-a impus curentul de opinie ca este nevoie ca ministrii sa asculte de premierul Boc si sa urmeze directia politica a partidului.

"Punctul meu de vedere e ca n-as spune ca a fost inlocuit pentru un interes politic, ci pentru considerente politice", a aratat Voinescu.

Sebastian Vladescu a declarat, joi, ca decizia remanierii sale din functia de ministru al Finantelor a fost una politica, "o eroare", si a apreciat ca ar mai fi avut nevoie de opt luni sau chiar un an pentru a-si duce proiectele la capat, astfel incat sa plece fara regrete.

Gheorghe Ialomitianu, propus pentru portofoliul Finantelor, este deputat de Brasov si vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

Are 51 de ani si este de formatie economist, detinand si calitatea de expert contabil. Din 2008 este conferentiar universitar doctor la Universitatea Transilvania, Brasov. Aflat la primul mandat de parlamentar, Ialomitianu a fost director la Finante in Brasov.

Ialomitianu este perceput in partid ca apropiat al liderului PD-L Brasov, George Scripcaru.

USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR a anunțat când va avea loc primul tur al alegerilor interne pentru președinția partidului: luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie. Dacă este necesar, va fi organizat și un al doilea tur....
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#Voinescu remaniere Vladescu, #Finante ministri premier , #remaniere
  1. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  2. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  3. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  4. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  5. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  6. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  7. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  8. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  9. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  10. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea