Sondaj Ziare.com: Ce ministru crezi ca ar trebui remaniat?

Marti, 31 August 2010, ora 10:12
4643 citiri
Sondaj Ziare.com: Ce ministru crezi ca ar trebui remaniat?

A mai ramas doar o zi pana cand expira termenul-limita dat de presedintele Traian Basescu ministrilor Guvernului Boc pentru ca acestia sa faca reforma.

La inceputul lunii august, seful statului a declarat la postul public de televiziune ca la 1 septembrie, se va face o analiza a Guvernului, cu "grupurile parlamentare".

Asadar, grupurile parlamentare ale PD-L se vor reuni pe 1 septembrie pentru o intalnire cu primul-ministru, fiind posibil sa vina si presedintele Traian Basescu. Sedinta are ca obiectiv analiza indeplinirii obiectivelor asumate de catre ministrii cabinetului Boc.

Intrebarea de pe buzele tuturor in aceste zile este: va exista sau nu remaniere in Guvernul Boc? Mai multi parlamentari PD-L spun ca este nevoie urgenta de schimbarea garniturii guvernamentale, dar exista si voci care fac apel la calm, catalogand drept o eroare schimbarea actualei structuri de la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si cel al Finantelor, Sebastian Vladescu, ar putea fi vizati de remaniere. Cel putin asta crede deputatul PD-L Valeriu Tabara.

Totusi, el afirma ca, personal, are o parere deosebita despre Sebastian Vladescu, care s-a descurcat bine intr-o situatie dificila.

De altfel, mai multe voci din PD-L i-au indicat pe ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si pe cel al Muncii Mihai Seitan drept remaniabili, mai ales in urma situatiei create la depunerea declaratiilor de catre cei care obtin venituri din drept de autor.

Deputatul PD-L, Mihail Boldea, i-a nominalizat pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si pe cel al Economiei, Adriean Videanu, la capitolul remaniabili, aratand ca primul nu a accesat bani din fonduri europene pentru domeniul pe care il gestioneaza, iar cel de-al doilea este cunoscut pentru "clientelism politic".

Deputatul a declarat pentru NewsIn ca ministrii performanti din actualul Cabinet sunt cel al Internelor, Vasile Blaga, si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Si Cezar Preda s-a revoltat impotriva ministrului Economiei, Adriean Videanu, lansand un atac dur asupra a ceea ce numea "clientela politica stabilita pe plajele din Monte Carlo". Tot pentru remaniere s-au pronuntat presedintele Organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, si deputatul Sever Voinescu.

In schimb, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan nu pare incantat de ideea schimbarii componentei Guvernului. El a declarat pentru Mediafax ca evaluarea ministrilor va fi facuta de primul-ministru si nu de presedintii partidelor care i-au propus si a apreciat ca schimbarea unor ministri pentru ca "unii sau altii au devenit nerabdatori" nu e o idee buna.

In opinia prim-vicepresedintelui PD-L, ministrii trebuie sa-si faca treaba in continuare "pentru ca abia s-a pornit procesul de absorbtie a fondurilor europene, iar reformele in domeniul educatiei si al descentralizarii sunt in plina desfasurare".

Ziare.com va invita la vot. Credeti ca ministrii si-au facut bine treaba sau trebuie schimbati? Ce ministru al Guvernului Boc credeti ca trebuie remaniat?

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#remaniere ministru Guvern Boc, #remaniere guvern Boc , #remaniere