Sondaj Ziare.com: Ce ministru crezi ca ar trebui remaniat?

Marti, 31 August 2010, ora 10:12
4377 citiri
Sondaj Ziare.com: Ce ministru crezi ca ar trebui remaniat?

A mai ramas doar o zi pana cand expira termenul-limita dat de presedintele Traian Basescu ministrilor Guvernului Boc pentru ca acestia sa faca reforma.

La inceputul lunii august, seful statului a declarat la postul public de televiziune ca la 1 septembrie, se va face o analiza a Guvernului, cu "grupurile parlamentare".

Asadar, grupurile parlamentare ale PD-L se vor reuni pe 1 septembrie pentru o intalnire cu primul-ministru, fiind posibil sa vina si presedintele Traian Basescu. Sedinta are ca obiectiv analiza indeplinirii obiectivelor asumate de catre ministrii cabinetului Boc.

Intrebarea de pe buzele tuturor in aceste zile este: va exista sau nu remaniere in Guvernul Boc? Mai multi parlamentari PD-L spun ca este nevoie urgenta de schimbarea garniturii guvernamentale, dar exista si voci care fac apel la calm, catalogand drept o eroare schimbarea actualei structuri de la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si cel al Finantelor, Sebastian Vladescu, ar putea fi vizati de remaniere. Cel putin asta crede deputatul PD-L Valeriu Tabara.

Totusi, el afirma ca, personal, are o parere deosebita despre Sebastian Vladescu, care s-a descurcat bine intr-o situatie dificila.

De altfel, mai multe voci din PD-L i-au indicat pe ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si pe cel al Muncii Mihai Seitan drept remaniabili, mai ales in urma situatiei create la depunerea declaratiilor de catre cei care obtin venituri din drept de autor.

Deputatul PD-L, Mihail Boldea, i-a nominalizat pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si pe cel al Economiei, Adriean Videanu, la capitolul remaniabili, aratand ca primul nu a accesat bani din fonduri europene pentru domeniul pe care il gestioneaza, iar cel de-al doilea este cunoscut pentru "clientelism politic".

Deputatul a declarat pentru NewsIn ca ministrii performanti din actualul Cabinet sunt cel al Internelor, Vasile Blaga, si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Si Cezar Preda s-a revoltat impotriva ministrului Economiei, Adriean Videanu, lansand un atac dur asupra a ceea ce numea "clientela politica stabilita pe plajele din Monte Carlo". Tot pentru remaniere s-au pronuntat presedintele Organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, si deputatul Sever Voinescu.

In schimb, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan nu pare incantat de ideea schimbarii componentei Guvernului. El a declarat pentru Mediafax ca evaluarea ministrilor va fi facuta de primul-ministru si nu de presedintii partidelor care i-au propus si a apreciat ca schimbarea unor ministri pentru ca "unii sau altii au devenit nerabdatori" nu e o idee buna.

In opinia prim-vicepresedintelui PD-L, ministrii trebuie sa-si faca treaba in continuare "pentru ca abia s-a pornit procesul de absorbtie a fondurilor europene, iar reformele in domeniul educatiei si al descentralizarii sunt in plina desfasurare".

Ziare.com va invita la vot. Credeti ca ministrii si-au facut bine treaba sau trebuie schimbati? Ce ministru al Guvernului Boc credeti ca trebuie remaniat?

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com