The Economist: Remanierea Guvernului Romaniei a fost ca o gala de Oscar

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 16:50
1551 citiri
The Economist: Remanierea Guvernului Romaniei a fost ca o gala de Oscar
Foto: AP

"A fost ca o ceremonie Oscar", remarca The Economist referitor la episodul remanierii din Romania. "Cativa dintre castigatori au fost surprinsi, chiar miscati pana la lacrimi, dar fericiti ca sunt considerati merituosi".

The Economist vine in sprijinul acestei afirmatii cu declaratia noului ministru Ialomitianu, care a declarat emotionat: "E greu pentru mine. Nu ma asteptam sa obtin acest post... Totusi, sunt pregatit, altfel nu as fi acceptat".

Dupa cum remarca publicatia, declaratia este similara pana la virgula cu cele ale nou-distinsilor cu Oscar, in cadrul ceremoniilor fastuoase.

Insa atmosfera pe strada, in mass-media, este foarte diferita. Noile schimbari fiscale care tintuiesc micii antreprenori, artistii si jurnalistii au scandalizat opinia publica, estimandu-se ca 1 milion de angajati vor trebui sa stea la coada in trei institutii in fiecare luna pentru a-si declara veniturile si a-si plati contributiile sociale si pentru sanatate, remarca publicatia britanica.

The Economist trece in revista si declaratiile de vineri ale presedintelui Basescu, care a anuntat ca urmeaza inca un an de austeritate.

#remaniere Guvern presa straina, #The Economist remaniere Romania, #remaniere Romania presa internationala , #remaniere
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Englezii astia stiu sa puna degetul pe rana.