Urmeaza remanierea de toamna - iata ce ministri ar putea fi debarcati

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 07:43
3666 citiri
Urmeaza remanierea de toamna - iata ce ministri ar putea fi debarcati
Foto: Arhiva

Zvonurile legate de o remaniere "de toamna" au inceput din nou sa apara. Cinci ministri ar putea fi sacrificati in cadrul eforturilor de recredibilizare a actualei echipe guvernamentale.

Surse din cadrul majoritatii guvernamentale au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomiteanu (Finante), Traian Igas (Interne), Valeriu Tabara (Agricultura) si Valerian Vreme (Comunicatii) ar putea pleca din Guvern. PDL ar putea sa faca si o rocada, Gabriel Oprea urmand sa cedeze Apararea pentru ministerul de Interne, iar Cristian Diaconescu ar urma sa preia Externele.

Conform surselor citate, Baconschi ar urma sa plece pentru a plati astfel esecul aderarii tarii noastre la Schengen in calendarul stabilit initial. In cadrul unui interviu, presedintele Traian Basescu il avertiza ca este direct responsabil fata de evolutia Romaniei in aceasta directie.

Udrea, despre remaniere: Guvernul trebuie schimbat pe ici, pe colo

Baconschi oricum trebuia retras pentru a se ocupa, mai pe indelete, de proiectul Fundatiei Crestin-Democrate, o componenta a viitoarei Miscari Populare.

La randul sau, Traian Igas este facut responsabil de stagnarea procesului de restructurare la nivelul MAI, Ialomiteanu este considerat un personaj sters, iar lui Vreme i se imputa modul defectuos de aplicare a programului e-Romania, in valoare de 500 milioane de euro.

Agricultura ar putea fi preluata de fostul uneperist Adrian Radulescu, mai nou deputat PDL. Acordarea mai multor portofolii UNPR-ului se inscrie si intr-o logica electorala: formatiunea ar deveni si mai atractiva pentru primarii cu dor de duca din PSD si PNL, dar inca indecisi.

Cristian Diaconescu, candidat cu mari sanse sa preia functia de ministru de Externe, va efectua, la sfarsitul acestei luni, o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii.

Basescu: Premierul va decide ce remaniere trebuie facuta - septembrie, octombrie, depinde

Potrivit unor surse parlamentare, el a depus deja la Biroul Permanent al Senatului- unde ocupa functia de vicepresedinte - o cerere pentru a fi invoit de la lucrarile acestei camere. Vizita este programata in intervalul 25 - 30 septembrie.

In cele cinci zile in care se va afla la Washington, Cristian Diaconescu are programate intalniri cu oficiali de rang inalt ai Departamentului de Stat, Congresului si Casei Albe, dar ai CIA si Agentiei Nationale de Securitate(NSA), unde vor fi discutate chestiuni legate de amplasarea unor componente ale scutului antiracheta in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#remaniere guvern boc 2011, #ministri noi Guvern Boc, #remaniere octombrie 2011 , #remaniere