Antonescu si Ponta se trimit unul pe altul sa discute cu Blaga despre regionalizare

Marti, 07 Mai 2013, ora 19:10
1901 citiri
Antonescu si Ponta se trimit unul pe altul sa discute cu Blaga despre regionalizare

Premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, au avut, marti, un schimb de replici ironice despre reprezentantul PDL cu care se poate purta o discutie pe regionalizare, cei doi invitandu-se reciproc sa comunice cu Vasile Blaga.

Ponta a fost intrebat daca se mai ia in calcul angajarea raspunderii asupra proiectului de lege privind regionalizarea.

"Daca exista la un moment dat un acord, nu doar al USL, ci al fortelor politice, poate fi avuta in vedere aceasta procedura rapida. daca nu exista un acord politic al fortelor politice - aici nu vorbesc de PDL, ca ei nu sunt de acord cu nimic, ei nu sunt de acord nici intre ei. Nici nu stiu cu cine sa vorbesc, cu domnul Blaga, cu doamna Udrea, cu cine sa vorbesc?", a intrebat, retoric, premierul.

Liderul PNL a replicat: "Cu Blaga". In acelasi timp Ponta a continuat: "Cu Blaga, OK. Uite, vorbeste domnul Antonescu cu domnul Blaga". "Nu, nu, nu, dumneavoastra. E institutional, adica", a rectionat Antonescu.

Ponta si Antonescu, la unison, despre regionalizare

"Daca va exista un acord, mergem si pe o procedura rapida, daca nu mergem pe procedura parlamentara, care sigur, presupune mai mult timp, dar in final va avea tot un vot. Bun, nu se incepe la 1 ianuarie (2014, n.r.) efectiv noul exercitiu financiar, de la 1 ianuarie incep sa se construiasca proiecte... probabil undeva prin toamna lui 2014 se depun primele proiecte pe noul exercitiu (...) Daca ai regiunile mai repede, cu atat mai repede poti sa depui proiectele la Programul Operational Regional", a mai completat Ponta.

Blaga acuza USL ca baronii sai au blocat regionalizarea

PDL se opune categoric procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe legea regionalizarii, a declarat, in urma cu o saptamana, presedintele PDL, Vasile Blaga, aratand ca adevarata intentie a USL este "de a face regiunile vasale baronilor locali USL".

"PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a raspunderii Guvernului pe reforma administrativ-teritoriala sau regionalizare, cum ii spune domnul Ponta. Este revoltator ca o coalitie care are 70% in Parlament stabileste procedura tehnica pentru un act normativ atat de important inainte de a spune romanilor cum vede aceasta reorganizare administrativ teritoriala", a precizat Blaga.

Ponta, despre regionalizare: Guvernul are prea multe atributii

Legea de infiintare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, in luna noiembrie, dupa ce va avea loc modificarea Constitutiei, declara, recent, vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a spus, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca modul in care vor arata viitoarele regiuni va fi finalizat in vara acestui an, dupa care vor urma dezbateri publice regionale, iar apoi, dupa modificarea Constitutiei, Legea de infiintare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului.

Antonescu: Exista riscul de a avea dupa regionalizare mai multa paguba decat profit

Ulterior, intr-o conferinta de presa la Oradea, vicepremierul a motivat aceasta optiun, spunand ca daca puterea nu isi va angaja raspunderea pe Legea de infiintare a viitoarelor regiuni va rata obiectivul privind finalizarea ei pana la sfarsitul anului si nu ar putea fi terminata inainte de inceperea noului exercitiu financiar.

Premierul Victor Ponta a declarat, la randul sau, ca singurul caz in care se va apela la angajarea raspunderii pe Legea regionalizarii va fi situatia in care, dupa revizuirea Constitutiei, va exista un consens intre toate fortele politice, mai putin PDL, pe care l-a catalogat drept un partid neserios.

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: MEDIAFAX