Ziare.com

Basescu si Boc, luati la intrebari de europarlamentarii PNL pe tema reorganizarii teritoriale

Joi, 09 Iunie 2011, ora 18:27

   

Basescu si Boc, luati la intrebari de europarlamentarii PNL pe tema reorganizarii teritoriale
Grupul PNL din Parlamentul European adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc in legatura cu propunerea privind reorganizarea administrativa a Romaniei.

In document, europarlamentarii liberali le solicita celor doi sa precizeze daca a fost informata Comisia Europeana cu privire la intentia de a lansa reforma administrativa, dar si in legatura cu studiile de fezabilitate necesare pentru acest demers.

"Avand in vedere prevederile Regulamentul numarul 1059/2003 al Parlamentului European si al Consiliului privind instituirea unui nomenclator comun al unitatilor
teritoriale de statistica (NUTS) precum si Comunicarea Comisiei (2007)87 si stiind ca o propunere privind reorganizarea administrativa a Romaniei, agreata pe plan intern, ar trebui inaintata spre analiza catre Eurostat cu cel putin doi ani inainte de momentul previzionat pentru a intra in vigoare, dorim sa va adresam urmatoarele intrebari:

A fost informata Comisia Europeana de catre Guvernul Romaniei cu privire la intentia de a lansa reforma administrativ-teritoriala astfel incat noile structuri administrative sa fie functionale pana in anul 2012? Daca da, care este stadiul discutiilor bilaterale in acest sens?", se arata intr-un comunicat remis, joi, Ziare.com.

Totodata, europarlamentarii liberali solita presedintelui si premierului sa precizeze daca Guvernul a trimis Comisiei Europene o informare cu privire la rezultatele unor eventuale studii de impact si fezabilitate, care sa prezinte efectele unei eventuale reorganizari administrativ teritoriale a tarii intr-o perioada atat de scurta, fara o consultare publica prealabila.

O eventuala reforma administrativa teritoriala efectuata de autoritatile romane pana la finele actualei perioade de programare va avea consecinte directe asupra
capacitatii de finantare a proiectelor contractate deja, sustine in comunicat grupul PNL din Parlamentul European.

Europarlamentarii liberali cer presedintelui si premierului se precizeze cum vor "contracara pierderile fondurilor aferente acestor contracte aprobate deja si de Comisia Europeana si ce solutii aveti in acest sens?".

Scrisoarea adresata presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc este semnata de europarlamentarii liberali Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi, se mai precizeaza in comunicat.

C.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cum au indraznit?

minunatilor, nemaipomenitilor, incredibililor, maiastrilor,neprihanitilor cum au indraznit zdrentele de europarlamentari sa va deranjeze cu intrebarile lor prostesti despre minunata reimpartire a tarisoarei noastre?
nu-i bagati in seama pe nesimtitii de europarlamentari care va deranjeaza din munca voastra nemaipomenia pentru inaltarea tarisoarei pe culmile civilizatiei
traiasca seful de regiune

 

Cred ca noaptea asta, toti juristii de la Victoria si Cotroceni

citesc scoartza Regulamentul 1059/2003 al Parlamentului European si al Consiliului Europei ca sa rezolve situatia. Daca nu vor putea, chestiunea ar deveni de-a dreptul tragi-comica, dovedind incompetenta crasa a armatei de consilieri pe probleme europene...

 

de ce aiurezi ?

citeste tu neghiobiile alea,ineptii liberaloide :)
incepi sa decazi tot mai mult,am impresia ca sinteti mai multi sub nickul asta iar cel mai rasarit dintre voi s-a cam plictisit :)
tu chiar le iei in serios pe fiintele alea ajunse in pe prin lupte libere fara constringeri mic-burgheze ???

 

 

+ UN PRO_ST CRESCUT "cronos"

.....................

Reorganizarea teritoriala a Romaniei

Consider ca este necesara sau era necesara inca de acum citiva ani,ca se numesc voievodate,regiuni,judete mari (comasate)cum vad peste tot in Europa sau SUA,ca unitati administrative dinsticte,colaborind direct cu statul national si guvern, dar sa contina centrele locale administrative (actualele judete),orasele comunele si satele ca entitati administrative dinsticte.
Dar toate trebuie sa aiba un nume (cele existente ex. Centrul Administrativ Vrancea...)Asa poate fi:Moldova (Cuprinzind Galati),Muntenia (cuprinzind Vrancea si Buzau- eu find nascut in Vrancea si traiesc in SUA statul New Jersey), Dobrogea (cuprinzind Braila si Tulcea,Oltenia, Banat,Crisana-Maramures (cuprinzind Alba)Tinutul Secuiesc-Brasov(fara Alba)
Asa cu aceste schimbari si concesii s-ar impaca si ogolii istorice si interese locale si nationale...
George Hotar

proiecte peste proiecte

finantate de populatie,
era o prioritate cand populatia duce criza?

 

lista amantelor liberale ajunse din pat in functii babane

ce inalte preocupari au liberalele lui peste,in frunte cu sefa lor,madam krib :))))
fetelor,mergeti voi la pascut gistele,daca sinteti puse sa rostiti toate frazele alea pe de rost,vi se strepezesc dintisorii :)
auzi la ele,ne prezinta public,fara jena,una din principalele metode ale guvernului tariceanu de a jefui banul public,anume asa-zisele ""

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor