Cezar Preda: M-am ciupit cand am auzit ca in doua saptamani facem reorganizarea

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 13:08
1794 citiri
Cezar Preda: M-am ciupit cand am auzit ca in doua saptamani facem reorganizarea

Asumarea raspunderii nu trebuie sa devina o joaca, spune deputatul PDL, Cezar Preda. In opinia sa, "este rusinos" ca Executivul apeleaza la asumarea raspunderii, pentru ca nu-si poate asigura majoritatea.

Parlamentarul democrat-liberal a declarat la RFI ca reorganizarea este necesara, dar ca l-a speriat viteza cu care a fost anuntata si spune ca s-a ciupit, crezand ca e "pe alta lume".

Subiectul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei a fost promovat "cu agresivitate", declara deputatul PDL, Cezar Preda.

"Aceasta agresivitate cu care s-a promovat proiectul de reorganizare a starnit, cum se intampla de obicei in spatiul public romanesc, agitatie. Proiectul este o necesitate. Suprapunerea lui insa cu modificarea Constitutiei, alte legi organice foarte importante, cum ar fi statutul minoritatilor, complexitatea acestor lucruri ne sperie si reactionam visceral. Cred ca se va continua aceasta constructie, dar cu mult mai mult calm, cu mult mai multa aplecare corecta asupra importantei si complexitatii acestor procese, este parerea mea", afirma el.

Preda considera ca asumarea raspunderii "nu trebuie sa devina o joaca": "Asumarea raspunderii, din punctul meu de vedere ca parlamentar nu trebuie sa devina o joaca. Prea des ne asumam raspunderea. Sunt deputat al Puterii si o spun fara retinere: este rusinos pentru noi, ca putere, pentru ca asumarea raspunderii, in anumite cazuri, in afara de viteza de care am nevoie sa scot un act normativ mai inseamna si frica de faptul ca nu poti sa-ti asiguri o majoritate! Or eu in general prefer sa-mi votez un act normativ, decat sa stau in banca si sa astept sa stranga ei voturi, sa treaca sau sa blocheze actul normativ".

Citeste mai multe despre Cezar Preda: M-am ciupit cand am auzit ca in doua saptamani facem reorganizarea! pe RFI.

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: Ziare.com