Lazaroiu: Reorganizarea administrativa trebuie facuta pana la alegeri

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 22:34
1403 citiri
Lazaroiu: Reorganizarea administrativa trebuie facuta pana la alegeri
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, vineri, ca reorganizarea administrativa trebuie facuta pana la urmatoarele alegeri locale din 2012 deoarece forma actuala de impartire administrativa pe judete condamna tara "la stagnare si subdezvoltare".

"Forma actuala cu judetele ne condamna la stagnare si subdezvoltare. Cred ca ar fi o inconstienta din partea clasei politice, indiferent de unde, de la Putere sau din Opozitie, sa mentina actuala impartire administrativa a Romaniei. Ar fi o inconstienta. Condamna tara la stagnare", a spus Lazaroiu, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, relateaza Mediafax.

Sebastian Lazaroiu a afirmat ca, din punctul sau de vedere, reorganizarea administrativa ar trebui facuta pana in iunie 2012, pana la urmatoarele alegeri locale, astfel incat din 2012 sa existe conduceri legitim alese ale regiunilor de dezvoltare.

Lazaroiu a spus ca daca dorim mai multi bani europeni si vrem ca acestia sa aiba si efect in Romania, sa-i vedem in realitate, este nevoie de doua lucruri, respectiv realizarea regionalizarii si infiintarea unei structuri "care sa coordoneze toate programele de finantare pe bani europeni", "un minister al Afacerilor Europene, care sa se ocupe de banii europeni".

"Regionalizarea de care tot vorbim de ani de zile, in ultima vreme s-a vorbit mai intens, dar s-a vorbit ca si cum acum a aparut subiectul, dar e un subiect de mult lansat. Avem nevoie de regiuni mai mari. Romania nu se poate dezvolta pe aceste mici cutiute care sunt acum judetele, cele 42 de judete, si in mod cert nu va reusi in urmatorul exercitiu bugetar sa absoarba bani europeni si sa produca efectele de dezvoltare regionala.

Judetele nu se vor dezvolta in forma actuala cu bani europeni, ele trebuie agregate in regiuni mai mari, ca vor fi opt, ca vor fi 10, ca vor fi 12, asta ramane sa mai discutam. Dar sa ramanem in actuala formula cred ca ne condamnam singuri la subdezvoltare", a spus Lazaroiu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#lazaroiu reorganizare administrativa, #reorganizare administrativa romania , #reorganizare teritoriala Romania