Pambuccian, despre proiectul reorganizarii: Nu l-a vazut nimeni, nu stiu daca exista

Joi, 16 Iunie 2011, ora 19:27
2019 citiri
Pambuccian, despre proiectul reorganizarii: Nu l-a vazut nimeni, nu stiu daca exista
Foto:Ziare.com

Liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca nici macar nu stie daca exista un proiect de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei si ca nu poate avea o discutie serioasa pe acest subiect pana nu-l vede.

"Pana nu-l vad, n-am niciun raspuns sa va dau si nu l-a vazut nimeni pana acum si nici nu stiu daca exista asa ceva", a spus Pambuccian. pentru Ziare.com.

Reprezentantul minoritatii armene crede insa ca orice reorganizare trebuie sa aiba la baza un principiu economic - fiecare regiune sa produca mai mult decat consuma.

"Atata vreme cat lucrurile astea nu se discuta serios si se discuta ca la tabloid, n-am nicio parere. Parerea mea e ca toate lucrurile astea trebuie sa stea in picioare economic. Asta e primul criteriu. Sa stea in picioare inseamna sa consume mai putin decat incaseaza.

Sa gandim si un sistem fiscal ca unele regiuni mai inapoiate sa poata sa se dezvolte mai repede dand jos nivelul fiscalitatii. Dar e o discutie mai complicata (...) Sa sintetizam - n-am vazut niciun proiect. In absenta unui proiect pe care sa-l vad, n-am cum sa comentez un lucru care nu exista.

Al treilea, orice forma de organizare a unui teritoriu trebuie sa aiba un criteriu fundamental in spate - cat bani produce, cati bani cheltuieste. Daca produce mai mult decat cheltuieste, e perfect", a mai declarat Pambuccian.

Propunerea de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, prin micsorarea numarului de judete si cresterea dimensiunii lor, adusa in discutie de presedintele Traian Basescu, e considerata una din "prioritatile zero" ale Romaniei de catre PDL, principalul partid de guvernamant.

Sunteti de acord cu reorganizarea judetelor Romaniei? - Sondaj Ziare.com

PDL a adus in discutie in coalitia de guvernare o impartire a Romaniei in 8 judete, insa UDMR a refuzat categoric aceasta varianta, iar presedintele formatiunii maghiare, Kelemen Hunor, a avertizat voalat cu destramarea coalitiei guvernamentale.

Deputatul UDMR Peter Lakatos chiar a acuzat faptul ca aceasta propunere de reorganizare a fost facuta special pentru a cadea, cu scopul de a-i oferi presedintelui Traian Basescu un pretext de implicare in campania electorala din 2012.

Lakatos: Reorganizarea nu trece, e pretext ca Basescu sa participe la alegeri

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...