PC: Puterea a dat drumul unui monstru prin complicitatea cu UDMR

Joi, 16 Iunie 2011, ora 15:05
1772 citiri
PC: Puterea a dat drumul unui monstru prin complicitatea cu UDMR
Foto: Arhiva

Proiectul PDL de reorganizare teritoriala a starnit nemultumiri in cadrul UDMR, celalalt partid din coalitia de guvernare, care a avertizat ca nu poate accepta varianta transformarii regiunilor de dezvoltare in opt "judete-mamut". De asemenea, Uniunea a amenintat ca daca PDL va insista pe acest proiect va exista o problema in Parlament si nu va mai fi majoritate.

"UDMR, dar si celelalte partide extremiste maghiare, ameninta in mod deschis Romania cu instabilitatea in cazul in care nu li se va permite sa destrame teritoriul national", apreciaza vicepresedintele PC, Bogdan Diaconu, intr-o scrisoare remisa joi Ziare.com.

"Aceste amenintari au fost facute fara nicio teama de consecinte de udemeristul Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna sau de Izsak Balasz, presedintele Consiliului National Secuiesc, dar au fost proliferate si in timpul protestului de la Londra prin care extremistii cereau autonomia unei parti din Transilvania", apreciaza Bogdan Diaconu.

"Puterea a dat drumul unui monstru prin complicitatea cu UDMR, iar acum nu-l mai poate opri", sustine vicepresedintele PC, argumentand ca "UDMR si ceilalti extremisti profita de slabirea statului roman, la care au pus si ei umarul de altfel, pentru ca acum sa dea lovitura de gratie acestei tari".

De asemenea, Bogdan Diaconu ii avertizeaza pe extremistii maghiari "sa nu puna la incercare rabdarea romanilor, pentru ca la fiecare o mie de protestatari maghiari, o sa iasa in strada o suta de mii de romani, iar consecintele nu vor putea fi controlate".

De asemenea, vicepresedintele face un apel la autoritatile statului roman, cerandu-le sa ia imediat masuri de pedepsire "a celor care incita la violenta", avertizandu-le totodata "sa nu astepte cu bratele in san pana la pornirea conflictelor cand va fi prea tarziu sa mai intervina".

"Romania nu are nevoie de conflicte etnice starnite de niste nebuni care isi construiesc cariera politica pe distrugerea statului roman si pe provocarea tolerantei oricum prea mari a acestui popor", se arata in finalul scrisorii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reorganizare teritoriala udmr, #pc udmr monstru , #reorganizare teritoriala Romania