PDL cere demisia lui Dragnea: A promovat un proiect ilegal al Legii descentralizarii

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 12:21
2358 citiri
PDL cere demisia lui Dragnea: A promovat un proiect ilegal al Legii descentralizarii

Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, vineri, ca democrat-liberalii cer demisia de urgenta a vicepremierului Liviu Dragnea, care a promovat un proiect "ilegal" al Legii descentralizarii.

Alin Tise a afirmat ca descentralizarea Romaniei gandita de vicepremierul Liviu Dragnea a devenit un proiect compromis, in care romanii nu mai au incredere.

"PDL solicita demisia de urgenta a vicepremierului Liviu Dragnea, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a publicat, joi, motivarea deciziei prin care s-a declarat neconstitutional proiectul Legii descentralizarii, elaborat si asumat de vicepremier.

Promovarea unui proiect ilegal de catre Dragnea, demonstreaza incompetenta acestuia si cred ca o astfel de persoana incompetenta nu poate sa se ocupe mai departe de un astfel de proiect extrem de important pentru tara.

Descentralizarea Romaniei gandita de Dragnea a devenit un proiect compromis, in care romanii nu mai au incredere. Acesta trebuie sa raspunda in fata romanilor, trebuie sa plece si sa lase locul unei persoane care are cunostintele necesare realizarii unui proiect decisiv pentru modernizarea tarii", a spus Tise.

Potrivit lui Alin Tise, CCR a aratat in motivare ca Legea descentralizarii promovata de Dragnea este neconstitutionala pentru ca nu respecta "Legea - cadru nr. 195/2006, care prevede realizarea de masuri pregatitoare ale procesului de descentralizare, studii de impact, standarde de cost si sisteme de indicatori de monitorizare".

CCR: Legea descentralizarii e neconstitutionala - Se intoarce in Parlament

Curtea Constitutionala a decis, in 10 ianuarie, ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie 2013, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL. Pe de alta parte, judecatorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.

CCR a motivat de ce Legea descentralizarii e neconstitutionala - Totul se ia de la capat

Judecatorii de la Curtea Constitutionala aratau, joi, in motivarea deciziei de constatare a neconstitutionalitatii Legii descentralizarii, ca legiuitorul a lasat la aprecierea destinatarului normei - autoritatile publice investite cu executarea si aplicarea legii - fixarea cadrului normativ existent in materia descentralizarii.

Blaga: PDL va ataca la CCR proiectul legii descentralizarii

PDL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camerei Deputatilor acest demers, informa formatiunea politica, in 29 noiembrie 2013. Sesizarea a fost semnata de 70 de deputati democrat-liberali.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....