PDL cere demisia lui Dragnea: A promovat un proiect ilegal al Legii descentralizarii

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 12:21
2496 citiri
PDL cere demisia lui Dragnea: A promovat un proiect ilegal al Legii descentralizarii
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, vineri, ca democrat-liberalii cer demisia de urgenta a vicepremierului Liviu Dragnea, care a promovat un proiect "ilegal" al Legii descentralizarii.

Alin Tise a afirmat ca descentralizarea Romaniei gandita de vicepremierul Liviu Dragnea a devenit un proiect compromis, in care romanii nu mai au incredere.

"PDL solicita demisia de urgenta a vicepremierului Liviu Dragnea, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a publicat, joi, motivarea deciziei prin care s-a declarat neconstitutional proiectul Legii descentralizarii, elaborat si asumat de vicepremier.

Promovarea unui proiect ilegal de catre Dragnea, demonstreaza incompetenta acestuia si cred ca o astfel de persoana incompetenta nu poate sa se ocupe mai departe de un astfel de proiect extrem de important pentru tara.

Descentralizarea Romaniei gandita de Dragnea a devenit un proiect compromis, in care romanii nu mai au incredere. Acesta trebuie sa raspunda in fata romanilor, trebuie sa plece si sa lase locul unei persoane care are cunostintele necesare realizarii unui proiect decisiv pentru modernizarea tarii", a spus Tise.

Potrivit lui Alin Tise, CCR a aratat in motivare ca Legea descentralizarii promovata de Dragnea este neconstitutionala pentru ca nu respecta "Legea - cadru nr. 195/2006, care prevede realizarea de masuri pregatitoare ale procesului de descentralizare, studii de impact, standarde de cost si sisteme de indicatori de monitorizare".

CCR: Legea descentralizarii e neconstitutionala - Se intoarce in Parlament

Curtea Constitutionala a decis, in 10 ianuarie, ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie 2013, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL. Pe de alta parte, judecatorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.

CCR a motivat de ce Legea descentralizarii e neconstitutionala - Totul se ia de la capat

Judecatorii de la Curtea Constitutionala aratau, joi, in motivarea deciziei de constatare a neconstitutionalitatii Legii descentralizarii, ca legiuitorul a lasat la aprecierea destinatarului normei - autoritatile publice investite cu executarea si aplicarea legii - fixarea cadrului normativ existent in materia descentralizarii.

Blaga: PDL va ataca la CCR proiectul legii descentralizarii

PDL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camerei Deputatilor acest demers, informa formatiunea politica, in 29 noiembrie 2013. Sesizarea a fost semnata de 70 de deputati democrat-liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Alin Tise demisie Liviu Dragnea, #Alin Tise Liviu Dragnea, #demisie Liviu Dragnea PDL, #demisie Dragnea descentralizare , #reorganizare teritoriala Romania