Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Regionalizarea saraciei, bucuria jefuitorilor (Opinii)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 17:19
3565 citiri
Regionalizarea saraciei, bucuria jefuitorilor (Opinii)

Avem in sfarsit o dovada ca exista si viata politica in Romania si trebuie sa notam in calendar ca Basescu baga in seama si Opozitia, pe care o invita sa i se supuna si sa voteze reorganizarea administrativa a tarii.

Se stie ca orice drum spre poarta raiului este pavoazat cu bune intentii, iar recenta propunere nu se dezminte si ne spune cum statul nu va mai cheltui bani aiurea (Aiurea!) si ca va lovi in moalele capului distinsa si onorata coruptie, de care avem atata oroare si pe care o condamnam cu tarie, pentru ca nu facem parte din ea.

In mod curios, reasezarea administrativa loveste puternic in PDL si pare sa il tarasca in adancul neantului, iar corul bocitoarelor a si inceput sa ii cante prohodul. Oare nu-i prea devreme?!

Lasat sa isi faca public proiectul de reorganizare, UDMR a reusit sa isi puna Opozitia si intreaga suflare romaneasca in cap. Ulterior d-l Lazaroiu face o afirmatie care il determina sa isi dea demisia, isi cere scuze, dar ideea ca maghiarii sunt tolerati...

Parafrazandu-l pe I.Pillat: "un singur cuvant, dar cate intelesuri !" Iar cand Opozitia abia astepta sa il faca praf pe Basescu, atingand coarda sensibila a patriotismului si a unitatii teritoriale, acesta isi prezinta harta si oamenii au rasuflat usurati: nu este la fel! Poate sa zica USL ce o vrea, Base e cu tara !(aplauze)

Carevasazica, "atacul" lui Lazaroiu nu a fost facut chiar asa la intamplare si dintr-o singura miscare, pedelistii vor scapa de piatra de moara ce le atarna de gat, pentru care nimeni nu mai poate invoca incalcarea drepturilor minoritatilor. Desi a sapat indelung groapa, UDMR inca nu a gasit teava la capatul careia se afla sef un roman, de nationalitate romana, asa ca are toate sansele sa cada in ea si sa ramana acolo, pentru ca este greu de crezut ca actuala Opozitie va intinde macar o mana sa o scoata, desi a curtat-o ca pe o fata mare, gata de maritis.

Pretentiile si ambitiile maghiarilor sunt nemasurate, unii spun ca sunt lipsite de buna-cuviinta, asa ca singura varianta este sa danseze cum ii canta PD-L. Altfel...

Desigur ca USL jubileaza si va incerca sa traga, asa cum ii sta in caracter, cat mai multe foloase necuvenite. Oricum, invitatia otravita lansata de presedintie la dialog nu o poate refuza, ar fi prea mult, chiar si pentru rabdatorii alegatori.

Cat priveste problema in speta, am putut constata ca depaseste cu mult puterea de gandire a liderilor opozanti, care s-au si repezit sa calce in strachini, aratand o grija deosebita pentru buzunarele si asa goale ale cetatenilor (sic!), desi era mai simplu sa spuna ca modificarea Constitutiei este un act de o importanta majora si ca nu poate fi facuta inainte de a studia impactul asupra populatiei, total debusolata de haotismul legilor facute intre doua lifturi.

Aparent castigatoare, USL va pierde pe toate fronturile, pentru ca spectrul unui tinut secuiesc in guvernarea asteptata o va face sa incheie acordul asa cum dicteaza Cotroceniul, iar pedelistii nu vor rata ocazia de a-si planta oamenii de incredere in toate functiile importante, mai ales ca vasnica justitie, aflata de atata timp in slujba opozantilor de azi, va fi mai preocupata de propria-i piele decat de inutila Lege a functionarului.

Avand control total pe institutiile statului, pedelistii deja nu mai sunt interesati de procentele din sondaje, iar raportul Curtii de Conturi, ce dezvaluia fraude de 10 miliarde de euro in primarii, va atarna precum sabia lui Damocles peste gatul uselist, mai ales ca DNA nu uita. Si nici nu iarta.

Punandu-ne in locul lui mos Ion Roata, ce intelegem? Ca saracia va fi impartita altfel, ca domnii primari vor primi puteri sporite si ca daca pana acum in sacul cu galbeni le intra doar o mana, de acum inainte vor putea intra cu totul. De platit tot noi vom plati si de acum inainte, dar ca sa fie totul limpede: coruptia va fi reorganizata administrativ sau politic?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reorganizare teritoriala Romania, #regionalizare Romania, #desfiintare judete , #reorganizare teritoriala Romania
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Nicu, dacă poti fii călare pe cal, nu sub el!