Reorganizarea teritoriala: PDL neaga ca ar negocia trasarea regiunilor de la zero

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 15:53

   

Reorganizarea teritoriala: PDL neaga ca ar negocia trasarea regiunilor de la zero
PDL, prin vocea purtatorului de cuvant Sever Voinescu, a anuntat joi ca discutiile cu UDMR si cu ceilalti parteneri de Coalitie, pe marginea regionalizarii Romaniei, nu se poarta asupra niciunei harti, prin care trasarea regiunilor se va face de la zero, deoarece "suntem in 2012 si nu in 1952".

"Ca urmare a unor stiri din surse anonime vehiculate de mai multe organizatii de presa in ultimele doua zile, Partidul Democrat Liberal face urmatoarele precizari: Discutiile cu UDMR si cu ceilalti parteneri de coalitie in privinta reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei nu se poarta asupra niciunei harti. De asemenea, PDL nu a propus niciodata si nu sustine ideea reaparitiei unei regiuni autonome maghiare asa cum a existat in Romania intre 1952 si 1968", a declarat Sever Voinescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al PDL mai transmite ca reorganizarea "trebuie facuta in interes national inainte de viitoarele alegeri locale si parlamentare".

"PDL considera ca proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei este esential pentru dezvoltarea tarii si ca aceasta reorganizare trebuie facuta in interes national inainte de viitoarele alegeri locale si parlamentare. PDL continua discutiile cu toate formatiunile politice din actuala coalitie de guvernare pentru reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii", a mai declarat liderul democrat liberal.

Sever Voinescu anunta ca PDL este dispus sa negocieze in privinta "numarului si intinderii viitoarelor judete".

"PDL reafirma disponibilitatea de negociere in privinta numarului si intinderii viitoarelor judete, dar nu sustine formule invechite care se bazeaza pe alt criteriu decat cel european, al dezvoltarii de tip regional. Suntem in 2012 si nu in 1952. Conducerea PDL actioneaza in conformitate cu mandatul primit in cadrul sedintei informale a Colegiului Director al partidului din ziua de 2 octombrie 2011", a mai spus Voinescu.

In presa centrala a aparut miercuri, pe surse, informatia ca PDL a venit cu o noua propunere pe masa UDMR, prin care trasarea regiunilor se va face de la zero, iar numarul acestora va fi cuprins intre 12 - 14.

Deputatul UDMR Mate Andras a declarat pentru Ziare.com ca in sedinta de luni a Coalitiei nu s-a discutat nimic pe tema regionalizarii.

"Cateva discutii au fost legate de regionalizare, dar nu am primit ofertele. Mai mult, la sedinta Coalitiei de luni nu am discutat aceasta tema. Eu, cel putin, nu mi-a fost dat sa vad harta prin care se arata noul proiect de trasare a regiunilor", a precizat deputatul.

I.U.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ca sa ramana la putere si sa scape de puscarii
pedelistii ar fi in stare sa tradeze si tara, acceptand propunerile separatistilor din UDMR.
costelus2011
rank 5
Domnul dep. vrea multe si ne minte frumos ...
... dar dumnealor nu stiu sa faca nimic pe fata si legal, lucreaza ca cei care opereaza in mijloacele de transport in comun ... la buzunare ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor