Start la regionalizare - Guvernul a decis demararea procedurilor (Video)

Marti, 19 Februarie 2013, ora 17:07
5581 citiri
Start la regionalizare - Guvernul a decis demararea procedurilor (Video)

Guvernul a decis inceperea actiunilor aferente procesului de regionalizare-descentralizare in Romania, printr-un memorandum avizat in sedinta de marti.

Ministrul Administratiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat recent ca proiectul oficial de regionalizare si descentralizare al Guvernului va fi prezentat dupa ce vor fi finalizate toate discutiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv dupa ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, in judete, in regiunile de dezvoltare actuala si dupa ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative si cadrul institutional necesar pentru regionalizare si descentralizare.

El a adaugat ca Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative sa fie infiintate, existand totodata si tot pachetul de programe de dezvoltare regionala care sa fie finantat in urmatorul exercitiu financiar 2014-2020.

"Tinta noastra este ca in luna iunie sa finalizam cadrul pentru descentralizare si regionalizare. Il punem pe masa Guvernului, apoi va intra in dezbatere publica. Dupa ce se modifica Constitutia, dam drumul la alegerile pentru regiuni", a declarat recent Dragnea.

El a subliniat ca regionalizarea Romaniei nu implica desfiintarea judetelor, dar, in ceea ce priveste prefecturile, acest lucru nu este inca sigur.

Vicepremierul a adaugat ca, la nivelul cetatenilor, impartirea tarii va insemna micsorarea numarului de salariati.

"S-ar putea ca un numar semnificativ din personalul actual din institutiile publice sa caute un nou loc de munca, pentru ca sunt actiuni care merg in paralel. (...) Cand la ministere vor fi mai putine competente, nu mai pot ramane tot atatia oameni, pentru ca nu prea mai ai ce sa faci", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a mai spus ca in cadrul CJ-urilor vor trece o serie de directii din deconcentrate, regiunea urmand a deveni autoritate de management, asa cum exista la ministere in prezent. El a adaugat ca structura de la regiuni nu va fi una noua, ci va fi pe structura Agentiilor de Dezvoltare Regionala.

"Cetatenii nu vor trebui sa-si schimbe actele, in viata lor nu se va schimba nimic in rau", a aratat ministrul Dezvoltarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regionalizare Romania, #reorganizare teritoriala Romania guvern , #reorganizare teritoriala Romania