Udrea, despre reorganizare: Suntem pe drumul cel bun sa ajungem la o intelegere

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:34
1236 citiri
Udrea, despre reorganizare: Suntem pe drumul cel bun sa ajungem la o intelegere
Foto:B1 TV

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL ca sunt sanse ca PDL si UDMR sa ajunga la o intelegere privind reorganizarea teritoriala a Romaniei.

"Discutii au fost la nivelul Coalitiei. Inteleg ca suntem pe drumul cel bun, exista posibilitatea sa ajungem la o intelegere. Ca Ministru al Dezvoltarii care trebuie sa aborb banii europeni, spun ca da, trebuie sa facem reimpartirea cu scopul de a atrage bani europeni", a declarat Elena Udrea.

In opinia sa, o sansa de a cadea la o intelegere ar veni dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu, de marti.

"Sunt discutii, maine suntem invitati la discutii cu presedintele (...) sunt convinsa ca o sa gasim solutia corecta".

In opinia sa, Statutul Minoritatilor poate trece si prin procedura legislativa obisnuita, fara a fi nevoie de asumarea raspunderii.

"Cred ca poate sa treaca fara sa fie vorba de o asumare, daca se inchid discutiile in comisie. Nu neaparat ar trebui o asumare", a spus vicepresedintele PDL, precizand insa ca nici asumarea nu e exclusa.

Liderii UDMR au precizat saptamana trecuta ca, in cazul in care PDL forteaza asumarea raspunderii pe o reorganizare teritoriala cu 8 judete, coalitia de guvernare se va destrama.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a spus pentru Ziare.com ca, daca PDL insista cu reorganizarea teritoriala in aceasta forma si cu articolele din Statutul Minoritatilor referitoare la impartirea administrativa a zonelor locuite de minoritari si a Consiliului Consultativ, inseamna ca vrea ruperea Coalitiei si un guvern minoritar sau alegeri anticipate.

Frunda, despre PDL: Merg spre un guvern minoritar sau alegeri anticipate.

A impinge lucrurile atat de departe stiind ca nu poti sa ai majoritate, inseamna ca merg spre un guvern minoritar. Sau si-au facut calcule ca pot supravietui cu un guvern minoritar un an de zile sau vor alegeri anticipate pentru ca ar pierde mai putin acum decat peste un an jumatate", a declarat Frunda pentru Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Udrea intelegere UDMR reorganizare, #Udrea reorganizare teritoriala , #reorganizare teritoriala Romania