Andon: Brucan avea influenta directa la Adevarul, dupa Revolutie

Marti, 25 Mai 2010, ora 21:44
2224 citiri
Andon: Brucan avea influenta directa la Adevarul, dupa Revolutie
Foto:Arhiva

Deputatul PC Sergiu Andon, fost jurnalist la "Adevarul", dezvaluie, la douazeci de ani de la Revolutie, interventiile politice pe care Silviu Brucan le facea in redactia cotidianului amintit imediat dupa daramarea regimului comunist.

Intr-un interviu acordat actualilor jurnalisti de la Adevarul Andon spune ca Silviu Brucan si Gelu Voican Voiculescu erau toata ziua pe la "Scinteia", vechea denumire a acestui cotidian.

Andon spune ca pe vremea aceea era o competitie deschisa intre "cei care faceau apologie, pupincuristii".

Intrebat cum se resimteau interventiile lui Brucan la "Adevarul", Sergiu Andon a raspuns: "Ca Brucan era mare smecher la Revolutie e incontestabil. N-am avut nicio clipa de indoiala ca facea parte din miezul evenimentelor, ba chiar dintre regizorii lor. Era un om cu cultura, cu istorie si il vedeai peste tot. (...) Am avut sansa de a avea acces la cei patru arestati din Comitetul Politic Executiv al CC al PCR. De la ei si dintr-o convorbire pe care am avut-o ulterior cu fostul sef al Securitatii, Iulian Vlad, am inteles ca tot Silviu Brucan le-a facut-o, ca el a scos Securiatea din scena intre 26 si 31 decembrie 1989".

In acest context, in momentul in care a a scris despre desfiintarea Securitatii, Sergiu Andon spune ca a fost admonestat de Dumitru Tinu: "Aoleu, ce-ai facut? S-a suparat Brucan!"

"A fost prima oara dupa Revolutie cand am auzit ca cineva din afara redactiei se suparase pe ceva publicat in ziar. Sa nu uitam ca Brucan a lucrat la 'Scinteia', la sfarsitul anilor '50. Iar in nucleul acesta mai vechi din 'Scanteia', de pe vremea redactorului-sef Sorin Toma, din care mai erau cativa oameni, Brucan avea influenta directa in ziar", a mai dezvaluit Andon.

Sergiu Andon a fost ziarist la "Scinteia", din 1972, si imediat dupa Revolutie, editorialist la "Adevarul" si apoi redactor-sef adjunct.

Absolvent de Drept in 1961, Sergiu Andon este deputat PC si avocat al lui Dan Voiculescu, presedinte de onoare al Partidului Conservator, acuzat in 2006 ca ar fi colaborat cu Securitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sergiu Andon, #Silviu Brucan Scanteia, #Brucan Adevarul, #Dumitru Tinu , #revolutia
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
CINCI MANDATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR = ASASINAREA ȘEFULUI DIRECȚIEI DE INFORMAȚII CLASIFICATE + CINCI CONTURI SECRETE CU BANI DIN FINANȚĂRILE TERORISTE!!!
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
nu imi vine sa cred ca acest vierme sionist al societatii instaorate de tancurile sovietice, a murit de moarte buna...