Gelu Voican Voiculescu, inculpat in dosarul Revolutiei: E o blasfemie. Directiva lui Iohannis pentru procuratura obedienta

Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 12:22
5164 citiri
Gelu Voican Voiculescu, inculpat in dosarul Revolutiei: E o blasfemie. Directiva lui Iohannis pentru procuratura obedienta

Gelu Voican Voiculescu a reactionat imediat vineri dupa ce procurorii militari au anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de el si Ion Iliescu pentru infractiuni contra umanitatii.

"In intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuse. Psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22 decembrie 1989, un numar de 862 de decese, 2.150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice.

Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decat cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22 decembrie 1989 (orele 12:00) . Totodata, aceste diversiuni si dezinformari ar fi creat conditiile condamnarii si executiei cuplului prezidential Ceausescu printr-un proces penal simulat", arata procurorii intr-un comunicat remis vineri.

"Trebuie sa retineti ca toti acesti 860 de oameni au murit pana in seara in care s-a anuntat moartea lui Ceausescu. (...) Sa spunem azi ca noi am ordonat uciderea a 860 de oameni ca sa ne consolidam puterea e o blasfemie si nu face parte decat dintr-un sir de actiuni a revansei fostilor comunisti si urmasilor lor si asa mai departe", a declarat, la Digi24, Gelu Voican Voiculescu.

Intrebat despre acuzatiile despre dezinformari care ar fi dus la moartea sotilor Ceausescu, Voican Voiculescu a fost vizibil deranjat, ridicand tonul.

"Cuplul Ceasusescu nu merita executat? Nu este nicio diversiune, o revolutie d-aia s-a facut, ca sa-i inlature pe cei doi. Acum ne pare rau de ei? Din acest punct de vedere, nu mai invocati procesul Ceausescu ca urmare... Am dat curs unui deziderat unanim, intreaga populatie a Romaniei dorea moartea lor.

Procurorii dau curs unei diective care a venit clar din partea presedintelui Iohannis, care a spus ca 'oameni cu mainile patate de sange sunt in libertate, e vremea procurorilor, nu a istoricilor'. Si din momentul ala procuratura obedienta a inceput sa instrumenteze acest dosar", a acuzat Gelu Voican Voiculescu.

Amintim ca la acest moment Gelu Voican Voiculescu este seful Institutului Revolutiei, aflat in subordinea Senatului.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com