Noii securisti, un ranjet al marilor invingatori ai Romaniei (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 21:10
8343 citiri
Noii securisti, un ranjet al marilor invingatori ai Romaniei (Opinii)
Foto: adevarul.ro

Nicolae Ceausescu ar fi implinit 93 de ani. Daca Revolutia nu ar fi avut loc. Oricat ar fi de sanatos sa ne indepartam de traumele trecutului, nu vom reusi niciodata sa ne vindecam si sa devenim o societate normala, daca nu vom scapa de parazitii care ne-au furat trecutul, ne otravesc prezentul si ne amaneteaza viitorul.

Din cand in cand, aflam cum un politician, un scriitor sau un artist ori chiar un sportiv a facut politie politica inainte de 1989. Oricat de clara ar fi dovada, pana acum niciunul dintre nu a suferit in urma deconspirarii. Cu o singura exceptie - Mona Musca. Fugarita cu pietre atunci de aproape intreaga clasa politica, fostul politician nu mai pare tentat sa revina. Si cam atat despre toti fostii securisti care pana mai ieri impanzeau Romania.

Au mai fost cativa jurnalisti deconspirati, dintre care doar unul a disparut si el, retragandu-se departe de expunerea publica, facundu-si o mea culpa tarzie. Dincolo de aceste cateva exceptii, toti ceilalti - dovediti sau nu inca - au ramas sa sfideze ranile inca deschise ale multora dintre cei pe care i-au chinuit, le-au nenorocit destinele prin fidelitatea lor fata de un regim criminal si au contribuit din plin la functionarea unei terori permanente.

Ei sunt cei care au hotarat cine traia bine si, mai ales, ei au fost cei care au facut posibila longevitatea regimului totalitar ceausist. Cand au vazut ca istoria nu mai are rabdare, tot ei au fost cei care au pus primii mana pe noile structuri de putere postdecembriste. Ba poate chiar cu voia si ingaduinta lor am si trait iluzia unui nou inceput in acel sfarsit de decembrie '89.

Opinia atat de des intalnita la fiecare colt de strada si-n fiecare cafenea sau restaurant, cum ca Romania a fost si este inca condusa de securisti, infiltrati in toate domeniile, de sus pana jos - generalizare care poate parea la o prima impresie o exagerare a unei minti imbolnavite de teorii conspirationiste - pare a fi pana la urma singurul adevar capabil sa explice monstruozitatile care ne sufoca in ultimul timp.

Criza i-a facut pe unii, mai slabi de inger si minte, sa isi tradeze adevarata natura. A fi securest astazi in Romania nu inseamna neaparat sa fi apartinut, structurii Securitatii, pana in '89, sau sa fii inca activ inregimentat in cadrul unui serviciu secret de informatii si totusi sa "lucrezi" oriunde in alta parte, cu o alta identitate.

Securistii care ne conduc si astazi si ne decid soarta, astazi mai mult decat ieri, sunt acei cinici care va ranjesc in ecrane seara de seara, dupa ce ziua au furat si au inselat oriunde s-a putut: in Parlament la vot, in Guvern prin masurile luate sau cine mai stie unde mai sus de atat.

Noii securisti sunt acei golani tupeisti care politizeaza institutiile statului, umflandu-le cu neamurile lor prost crescute si fara scoala. Sunt cei care fac sa dispara bugete intregi pe nimic, distribuie banul public direct in conturile clientelei politice si apar apoi zambind degajat la televizor, de unde debiteaza cele mai halucinante explicatii pentru falimentul tarii. Ei sunt cei mai linistiti dintre noi, pentru ca ei stiu prea bine ca nimic nu ii poate atinge. Pentru ca ei si familial or controleaza sistemul.

Noii securisti ai Romaniei au dezvoltat cea mai perversa arma, valabila mai ales in democratiile fragile si imature ca a noastra - puterea de a sfida bunul simt al multimii afirmand cu tarie si fara sa iti tremure vocea, gandul sau vreun muschi al fetei ca "albul este negru si negrul este alb". Taman in timp ce tu privesti culorile si vezi limpede ca adevarul de fix pe dos.

Ei sunt cei care repeta la infinit ca tot ce ni se pare noua a scadea de fapt creste. Forta lor este intreaga putere pe care o au. Zambetul vine din faptul ca stiu foarte bine ca nu vor pierde niciodata. Cel mult vor fi trecuti in rezerva.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Securitatea romana, #securisti deconspirati, #Traian Basescu presedinte, #servicii de informatii , #revolutia
Comentarii
Poza Thraxx
Thraxx
rank 5
Securitatea a avut o ierarhie...Si-a pastrat-o, la modul general...bineinteles ca Iliescu si-a ales oamenii lui...iar Basescu i-a preluat sau i-a schimbat cu oamenii lui...
Poza conti
conti
rank 5
Nicolae Ceausescu ar fi implinit 93 de ani. Daca Revolutia nu ar fi avut loc.