Opinie politica: Prea multi revolutionari rentieri pentru o tara atat de saraca

Miercuri, 12 August 2015, ora 12:58
7936 citiri
Opinie politica: Prea multi revolutionari rentieri pentru o tara atat de saraca

Revolutia din 1989 a fost unul dintre cele mai importante evenimente din istoria tarii, iar cei care si-au riscat vietile atunci merita respectul nostru.

Cu toate acestea, in cei 25 de ani de la Revolutie s-a creat o adevarata clasa de "rentieri" care incaseaza sume foarte importante de la bugetul de stat.

Problema este ca sunt mult prea multi revolutionari care iau bani! Sunt de acord sa primeasca sume de la buget acei luptatori care au fost raniti in decembrie 1989, urmasii celor ucisi atunci si cei care au luptat efectiv, punandu-si viata in mare pericol.

Avem insa zeci de mii de revolutionari care au luat certificate fara a fi avut o contributie la fel de importanta precum a celor mentionati, fara sa mai vorbim si de unii impostori care s-au strecurat printre ei.

Pe strazi au iesit sute de mii de oameni la Revolutie, iar daca ar trebui sa dam bani fiecaruia dintre ei, bugetul Romaniei nu ar putea face fata. Multi nici nu s-au gandit sa ceara certificat de revolutionar, in timp ce altii au facut-o, cu mari beneficii pentru ei, de la bani la terenuri.

Varianta propusa prin ordonanta de urgenta a Guvernului, de acordare de indemnizatii pentru revolutionari "cu merite deosebite", nu rezolva problema: sumele platite ar fi mult prea mari, de ordinul zecilor de milioane de euro.

De ce ar trebui sa primeasca un revolutionar care nu a fost ranit sau nu a fost in pericol de moarte circa 4.000 de lei pe luna in timp ce alocatia pentru un copil este de circa 80 de lei si salariile sunt printre cele mai mici din Europa?

De ce ar trebui sa suporte bugetul Romaniei o cheltuiala atat de mare?

Participarea la Revolutie si schimbarea produsa ar trebui sa fie o rasplata in sine.

Nu putem subventiona in continuare o clasa de oameni care a participat la Revolutie! Doar cei aflati in situatii speciale (mai ales ranitii) ar trebui sa primeasca bani, nu zeci de mii de oameni. Fie si cateva mii sunt prea multi.

Guvernul ar trebui ca in primul rand sa ii verifice pe cei care deja primesc indemnizatii de participant la Revolutie, dar si sa schimbe modul in care se face acordarea titlului de "luptator cu merite deosebite", pentru limitarea drastica a numarului celor care vor primi bani pentru participarea la Revolutie.

O spun inca o data: acesti bani pot fi folositi altfel. Dorinta de libertate nu se masoara in lei!

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#revolutionari bani, #indemnizatii revolutionari, #certificate revolutionari , #revolutia