Eveniment de comemorare la Brasov a eroilor Revolutiei: Daca vor sacrificii, o mai facem o data!

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 16:17
4253 citiri
Eveniment de comemorare la Brasov a eroilor Revolutiei: Daca vor sacrificii, o mai facem o data!

Aproximativ 100 de reprezentanti ai Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor (ALRUE) Brasov Decembrie 1989 au participat, sambata, la depuneri de coroane si o slujba in memoria eroilor Revolutiei, atragand atentia ca sunt pregatiti pentru inca un sacrificiu, daca tara are nevoie.

Revolutionarii au plecat de la sediul lor din Piata Sfatului pana la troita din fata Prefecturii, unde au depus o coroana, apoi s-au oprit in Cimitirul Eroilor, unde au asistat la slujba religioasa si la depunerea de coroane.

Vasile Mardare, presedintele ALRUE, a spus ca, la Brasov, au fost peste 100 de persoane care au murit in acele vremuri tulburi, din timpul Revolutiei din 1989, iar alte 340 au fost ranite.

"Le atragem atentia tututor care conduc tara ca noi suntem vii, daca vor sacrificii, o mai facem o data. Nu-i nicio problema, vom sta la rand aici, in cimitir si asteptam glontul de o onoare. Nu pentru asta am luptat noi in 89, ci am luptat ca tara sa fie libera, pentru nepotii si copiii sa poata invata, sa aiba caldura, mancare, sa poata merge in toata Europa, sa fie in rand cu tarile din Europa. Din pacate, foarte multi camarazi, peste 100 la Brasov, au cazut la datorie si alti 340 au fost raniti. Cine sunt acei criminali care au tras nu stim nici in ziua de azi", a sustinut Vasile Mardare.

La randul sau, prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu, a spus ca "avem datoria de a cinsti cum se cuvine memoria acestor eroi ai patriei".

"Eroii Revolutiei si-au varsat sangele si si-au dat viata pentru ca noi sa fim liberi astazi, au iesit in strada sa ceara si sa provoace caderea unui regim tiranic, care ii tinea pe oameni in frig, in foame si intuneric si au reusit acesti eroi, dintre care unii se afla printre noi si merita toata recunostinta noastra. Datorita lor putem vorbi azi liber, sa scriem si sa ne exprimam opiniile. Noi avem datoria de a cinsti cum se cuvine memoria acestor eroi ai patriei noastre, nu doar prin ceea ce facem astazi, cu depuneri de coroane la monumente inchinate lor, nu doar cu rugaciuni pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, trebuie sa ne aratam demni de libertatea castigata de ei pentru noi, sa ne asiguram ca nimeni nu-i va uita, nu le va uita sacrificiul", a afirmat prefectul.

In Cimitirul Eroilor Revolutiei Romane, din centrul Brasovului, sunt inhumati peste 30 de eroi cazuti la Revolutia din 1989.

Citeste si 29 de ani de la Revolutie: Politistii impiedica depunerea de coroane la Universitate. Marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
silvia_h
rank 5
De tâlharii care au calarit Romania nu scăpăm decat cu pietre si cu