Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un deputat a defilat prin Parlament cu un cearsaf pe care scria "Democratie si libertate"

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 19:41
3319 citiri
Un deputat a defilat prin Parlament cu un cearsaf pe care scria "Democratie si libertate"
Foto: TVR Info

Deputatul Niculae Mircovici, din Grupul Minoritatilor Nationale, a organizat marti un protest individual cat se poate de inedit: a defilat prin Casa Poporului imbracat cu un cearsaf pe care scria, printre altele, "Democratie si Libertate".

Panza imbracata de Mircovici marti este aceeasi pe care a purtat-o unul dintre protestatarii care a negociat, pe 20 decembrie 1989, cu premierul de atunci, Constantin Dascalescu, eliberarea manifestantilor arestati in cursul revoltei din Timisoara.

Mircovici a anuntat ca sprijina protestul revolutionarilor timisoreni fata de suspendarea platilor drepturilor unor categorii incepand din 2012 si va participa, din partea grupului minoritatilor nationale, la sedinta de luni a coalitiei pentru a se gasi o solutie la aceasta problema.

Deputatul minoritatilor a precizat ca niciun parlamentar al Puterii din judetul Timis, cu exceptia sa, nu a participat la intrunirea convocata de revolutionarii timisoreni pentru a discuta prevederea din OUG 80 modificata in Parlament, care prevede ca revolutionarii care s-au remarcat sa nu mai beneficieze in anul 2012 de drepturile pe care le-au primit prin Legea 341/2004.

Potrivit lui Mircovici, opt revolutionari si urmasi ai martirilor Revolutiei din 1989 din Timisoara au intrat de luni in greva foamei, deputatul asumandu-si misiunea de a prezenta protestul lor in fata coalitiei.

Totodata, reprezentantul in Parlament al comunitatii bulgarilor din Banat si-a exprimat speranta ca se va reveni asupra deciziei dupa sedinta coalitiei de luni: "Am discutat problema asta cu domnul ministru Gheorghe Ialomitianu, cu Mircea Toader si Roberta Anastase. Grupul nostru parlamentar a solicitat ca eu sa fiu prezent la sedinta coalitiei de lunea viitoare si sa se gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme".

Niculae Mircovici ocupa functia de secretar al Camerei Deputatilor si este, incepand din martie 2009, membru al Comisiei parlamentare a revolutionarilor din Decembrie 1989, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Niculae Mircovici, #deputat protest Parlament, #protest deputat Parlament , #revolutia