Ziare.com

Aderarea la Schengen - Tutilescu: Trimitem mai multi politisti in Franta, daca ni se va cere

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 18:26

   

Aderarea la Schengen - Tutilescu: Trimitem mai multi politisti in Franta, daca ni se va cere
Seful Departamentului Schengen din Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, sustine, la fel ca si seful guvernului, ca problema imigrantilor rromi nu are nicio legatura cu aderarea la Schengen si ca daca Franta va cere suplimentarea fortelor de ordine romanesti in zona numarul politistilor romani din Hexagon va fi suplimentat "cu siguranta".

Marian Tutilescu declara ca "problema rromilor, care persista de ceva vreme in relatia cu Franta are sensibilitatea ei, dar un lucru este cert: nu are nici o legatura cu acquis-ul Schengen. Libera circulatie a persoanelor in Uniunea Europeana este garantata, asa incat intrarea sau neintrarea Romaniei in Spatiul Schengen nu are nici o legatura cu aceasta situatie, nici n-o imbunatateste, nici n-o inrautateste, mai ales pentru prima etapa, asa cum s-a stabilit de principiu si am agreat si noi aceasta varianta, a frontierelor maritime si aeriene sau doar a celor maritime".

Intrebat daca ia in calcul o suplimentare a numarului de politisti romani din Franta, Tutilescu a raspuns ca depinde de cererile autoritatilor franceze.

"Luam in calcul, in functie de nevoile partenerului nostru. Cu alte cuvinte, de cate ori partenerul francez a solicitat forte suplimentare, am fost extrem de receptivi si am raspuns afirmativ. Nu putem sa trimitem fara acordul partenerului francez sau fara solicitarea lor, pentru ca sunt niste conditii, exista un acord cadru, in care sunt stipulate concret situatiile in care politistii romani se pot... si principala conditie este la solicitarea partenerului francez. Deci daca o vor cere, o vom face cu siguranta, analizand bineinteles si motivele solicitarii, dar pana acum au fost intemeiate si am acordat absolut tot sprijinul", a spus Tutilescu.

Citeste mai multe despre Aderarea la Schengen - Tutilescu: Trimitem mai multi politisti in Franta, daca ni se va cere pe RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BRAVO ce destept esti..

Politia sa isi faca datoria acasa in ce priveste tigani .Nu plecati in cocediu pe bani statului. Mai ai frati Mariane???ce nume e asta Marian???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor