Ziare.com

Aderarea Romaniei la Schengen a costat un miliard de euro pana acum

de Florin Necula
Joi, 04 Aprilie 2013, ora 19:46

   

Aderarea Romaniei la Schengen a costat un miliard de euro pana acum
Costurile necesare pentru pregatirea aderarii Romaniei la spatiul Schengen au ajuns la aproape un miliard de euro, pana in prezent, dintre care 656 de milioane de euro din bugetul de stat.

Potrivit estimarilor facute de Ministerul roman de Interne, 656 de milioane de euro au fost platite din bugetul de stat pentru pregatirea directa a aderarii la spatiul Schengen, anunta agentia Focus.

Aceasta suma se adauga investitiilor private si a celor din fonduri europene, ducand costul total al procesului la 996 de milioane de euro.

Din aceasta suma, 148 de milioane de euro au fost cheltuiti pentru vehicule de patrulare de-a lungul granitelor, in timp ce 200 de milioane de euro au costat echipamentele pentru punctele de trecere a granitelor. 155 de milioane de euro au fost cheltuiti pe alte echipamente, iar 106 milioane de euro pe o linie de conexiune.

Introducerea unui Sistem de Informare petnru Schengen a costat 275 de milioane de euro si, in fine, 112 milioane de euro sunt cheltuiti in fiecare an pe mentinerea infrastructurii in concordanta cu standardele Schengen.

CSAT a decis: Intrarea in Schengen, obiectiv fundamental, asumat la nivel national

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a decis in sedinta de miercuri ca intrarea in Spatiul Schengen ramane un obiectiv fundamental pentru Romania, care "trebuie asumat la nivel national de catre toti factorii de raspundere".

In cadrul sedintei prezidate de Traian Basescu, membrii CSAT au fost informati despre stadiul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si demersurile politico-diplomatice necesar a fi efectuate in continuare astfel incat tara noastra sa-si indeplineasca obiectivul de aderare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ieftin doamna, ieftin!

P.S. Parca totusi, nu asa era replica asta...

 

pai atunci,....

"Costurile necesare pentru pregatirea aderarii Romaniei la spatiul Schengen au ajuns la aproape un miliard de euro, pana in prezent, dintre care 656 de milioane de euro din bugetul de stat."
Joi, 04 Aprilie 2013, ora 19:46
Sursa: Ziare.com
Autor: Florin Necula
...costurile astea sa fie imputate uslamistilor lovilutionari, falsificatori referendumari si endependentei mona pivnicereasa care ne-a bagat pisica decedata'n casa.

 

un miliard si ceva primim in fiecare an de la UE ,

numai pentru sprijinirea agriculturii. stiti care este bilantul intre UE si Romania ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor