Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ambasadorul Frantei despre Schengen: Nu suntem dispusi la nicio targuiala

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 11:47
4078 citiri
Ambasadorul Frantei despre Schengen: Nu suntem dispusi la nicio targuiala
Foto: Arhiva

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, declara ca Romania nu este pregatita in totalitate sa intre in spatiul Schengen, iar Franta nu este dispusa la targuieli pe aceasta tema.

"Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in martie 2011 este prematura si ca nu trebuie luata o decizie decat atunci cand cele doua state vor fi demarat in mod ireversibil remedierea carentelor constatate in aceste tari in domeniul functionarii securitatii si justitiei si in cel al luptei impotriva coruptiei. Aceasta este pozitia Frantei", a precizat foarte clar ambasadorul intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Diplomatul spune ca nu intelege de ce romanii nu accepta aceasta amanare, cata vreme ei insisi se plang de fenomenele de coruptie si de ritmul lent al justititiei, in frunte cu presedintele tarii, Traian Basescu.

"Mai trebuie sa luam in considerare dificultatile pe care le cunoaste acum spatiul Schengen in domeniul protectiei frontierelor externe, precum si necesitatea armonizarii in Europa a functionarii dreptului la azil. Este momentul sa facem acest lucru acum cand frontierele externe ale Europei sunt supuse la o presiune foarte mare", a mai explicat ambasadorul.

Acesta a respins speculatiile privind o conditionare a acceptului Frantei in favoarea aderarii Romaniei la Schengen contra unor favoruri economice, asa cum a sugerat insusi seful statului intr-o emisiune la postul public de televiziune.

"Pozitia Frantei, si sunt sigur ca si cea a Germaniei, nu este determinata nici de retorsiune, nici de vreo targuiala. Spiritul partenariatului strategic este de a actiona in comun, nu de a ne negocia sprijinul", a mai afirmat acesta. Referitor la anuntul facut de seful statului referitor la oprirea alocarii banilor catre EADS pentru securizarea frontierelor, Henri Paul a replicat: "nu suntem dispusi la niciun fel de targuiala".

Diplomatul l-a atentionat inclusiv pe europarlamentarul PSD Adrian Severin, care a vorbit despre coruptia franceza care ar trebui sa duca la excluderea Frantei din Schengen. "Domnul Severin, un fost ministru de externe si un reputat europarlamentar, ar trebui sa fie mai atent la limbaj si sa evite asemenea derapaje. Excesul si invectivele nu vor aduce niciun progres in acest dosar", a avertizat ambasadorul Frantei la Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Franta Romania Schengen, #Ambasador Henri Paul Schengen , #Schengen
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Citez: "Am avut mereu o relaţie privilegiată cu România, care durează deja de 130 de ani,
Poza ***UPSS***
***UPSS***
rank 5