Aurescu: Subiectul aderarii la Schengen ar putea sa nu fie decis in octombrie

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 18:57
1788 citiri

Secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu a declarat, miercuri, ca amanarea discutiilor privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen pentru luna octombrie nu inseamna ca se va lua o decizie atunci, precizand ca multe state inca asteapta raportul MCV pe tara.

"Faptul ca discutia se reporteaza pentru luna octombrie nu inseamna ca o decizie se va lua in octombrie. Sunt unele state care doresc sa vada acest raport MCV din decembrie. Si noi suntem foarte nerabdatori sa vedem care sunt concluziile acestui raport, avand in vedere ca s-au facut deja progrese pe cele 11 puncte stabilite impreuna cu Comisia Europeana", a spus Aurescu, potrivit Mediafax.

Aurescu, ca si Victor Ponta, a spus ca Romania a indeplin 10 puncte si jumatate din cele 11 puncte pe care Romania s-a angajat sa le indeplineasca in fata Comisiei Europene in privinta statului de drept.

Ponta, in Wiener Zeitung: Am indeplinit 10 si jumatate din cele 11 cerinte ale lui Barroso

"Sunt deja indeplinite, dupa cum s-a spus deja public, zece si jumatate. Pot sa spun ca pe acest segment lucrurile sunt intr-o logica pozitiva", a adaugat Bogdan Aurescu.

Consiliul JAI, anulat

Consiliul JAI care ar fi trebuit sa aiba loc saptamana viitoare a fost anulat, din cauza lipsei de consens privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, Germania si Belgia alaturandu-se pozitiei Olandei.

Consiliul JAI anulat, mai multe tari se opun aderarii Romaniei la Schengen

Cum aderarea celor doua tari la Schengen era singurul punct pe agenda, dar nu s-ar fi ajuns la nicio decizie, s-a decis anularea Consiliului JAI. Astfel, urmatorul Consiliu va avea loc la 25 octombrie.

De la Consiliul European din martie, cand s-a decis ca aderarea Romaniei si Bulgariei sa fie dezbatuta la Consiliul JAI din septembrie, ca urmare a opozitiei Olandei fata de primirea acestor tari, au aparut insa noi evenimente care au dat agenda peste cap.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Schengen aderare Romania decizie, #Schengen aderare consiliu JAI, #Schengen Bogdan Aurescu MAE , #Schengen
Comentarii