Ziare.com

Barroso: Romania indeplineste criteriile aderarii la Schengen

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 16:39

   

Barroso: Romania indeplineste criteriile aderarii la Schengen
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a reafirmat miercuri, in cadrul dezbaterii ocazionate de discursul sau privind starea Uniunii, rostit in plenul Parlamentului European la Strasbourg, ca Romania si Bulgaria au indeplinit conditiile necesare pentru aderarea la spatiul Schengen.

Barroso a precizat insa ca Executivul Uniunii Europene are dreptul sa actioneze atunci cand considera ca unele decizii luate de statele membre pot pune sub semnul intrebarii principiile statului de drept.

"Referitor la chestiunea concreta a Romaniei si Bulgariei, am spus deja ca noi credem ca ele au indeplinit criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen si vreau sa reiterez acest lucru si astazi, aici. Aceasta nu inseamna insa ca noi nu avem dreptul de a actiona atunci cand credem ca unele decizii luate de orice stat membru pot pune sub semnul intrebarii unele dintre principiile statului de drept, pe care toate tarile membre le-au acceptat", a spus Barroso.

El a raspuns astfel unei intrebari a eurodeputatei Adriana Ticau (S&D/PSD), care i-a solicitat presedintelui Comisiei Europene sustinerea acesteia pentru aderarea cat mai rapida a Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen.

"Articolul 4 din Tratatul privind Uniunea Europeana mentioneaza ca Uniunea respecta egalitatea statelor membre in raport cu tratatele. Domnule presedinte Barroso, spuneati in discursul dumneavoastra ca 'fara egalitate intre statele membre nu poate exista egalitate intre cetateni'. Am apreciat numeroasele dumneavoastra luari de pozitie prin care recunosteati faptul ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen si sustineati aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen.

De aceea, va solicit, domnule presedinte Barroso, sa va delimitati de recentele declaratii ale doamnei comisar Viviane Reding, vicepresedinta a Comisiei Europene, prin care domnia sa evoca o posibila amanare si o posibila introducere de noi criterii pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen", a afirmat Ticau, in interventia sa.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3521 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Datorită numai si numai lui Băsescu! Presedintele Romaniei! Ha!

.

 

Suntem vrednici

O stiti prea bine,domnule Barroso.

 

Da: vrednici!

Vrednici de mila....

ha , ha ....beautiful

ai sapca , de ce ai sapca ?....n-ai sapca , de ce n-ai sapca ?
Barosso are zile grele ...mai sunt si alte state care pun la indoiala "capacitatile" sale .
Federatia Natiunilor ?....nu iese pasenta , oricit e dorinta de "o apa si-un pamant " ...ntz !...identitatea nationala in Europa este extraordinar de puternica .Si nu legat de noile state membre , chiar vechile puteri europene , Franta , Germania sunt state cu o populatie foarte bine ancorata in ideea pastrarii identitatii nationale .
"Jocurile " nu se desfasoara conform previziunilor ....asta e .

 

E clar...

Crede varianta PONTA! Nu a fost nici o lovitura de stat, Base a mintzit!
Urmeaza debarcarea....

Barosso

La fel de amabil si in declaratiile din Bulgaria.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor