Bulgaria a absorbit 130 de milioane de euro, pentru aderarea la Schengen

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 18:04
1660 citiri
Bulgaria a absorbit 130 de milioane de euro, pentru aderarea la Schengen
Foto: Novinite

Bulgaria a absorbit fonduri europene de peste 128 de milioane de euro, din banii pusi la dispozitie de Comisia Europeana, pentru a lua masuri in vederea aderarii la Schengen, a anuntat, duminica, ministrul de Interne bulgar Tsvetan Tsvetanov.

Au fost finantate 74 de proiecte pentru indeplinirea criteriilor tehnice de aderare la Schengen, a anuntat Tsvetanov, care a adaugat ca Bulgaria va fi pregatita pentru aderarea la spatiul Schengen pana pe 14 martie. "Cu toate acestea, nu se stie cand va fi luata decizia la nivel politic", a declarat ministrul, citat de Sofia News Agency.

Potrivit unui raport al unei organizatii pentru transparenta din Bulgaria, 117 dintre cele 159 de masuri care trebuiau luate au fost implementate, 15 vor fi implementate pana pe 31 martie, iar 27 de masuri pentru aderarea la Schengen nu au fost luate la timp. Cu toate acestea, in ianuarie Bulgaria a luat masuri pentru accelerarea implementarii masurilor, mai arata raportul.

Basescu: Romania nu vrea sa fie decuplata de Bulgaria, pentru Schengen

Bulgaria este "perfect pregatita" sa adere la Schengen, spune Borisov

Romania si Bulgaria trebuiau sa adere la spatiul Schengen pana in martie, insa Franta, Germania, Finlanda, Austria si Norvegia au anuntat ca isi vor exercita dreptul de veto in acest caz, considerand ca aceasta aderare este prematura.

Reactia autoritatilor romane a fost dura, presedintele Basescu sustinand ca este vorba despre "discriminare", insa administratia de la Sofia a recunoscut ca exita probleme in indeplinirea criteriilor tehnice si a precizat ca acestea vor fi rezolvate pana in martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Schengen, #Bulgaria fonduri Schengen, #Bulgaria aderare Schengen , #Schengen
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, pai ce credeti ca bulgarii nu bea? Bea daidracu, la fel ca noi! Cum sa nu poa sa soarba iei 130 da milioane? Pai cand sa unit Moldova cu Tara Romaneasca, Milcovu cine la golit dintro sorbire ? Noi! Pai atunci ce sa ne mai miram?