Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 10:40
5245 citiri
Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda
Foto: Snus News

Vicepremierul si totodata ministrul de Finante Simeon Djankov a spus ca Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda, in ceea ce priveste opozitia privind aderarea Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen.

"Olanda schimba regulile jocului din cauze de campanie electorala", a spus bulgarul, precizand ca politica interna de la Haga a juca un rol important privind veto-ul impus de olandezii in cazul aderarii celor doua tari la Schengen, potrivit Novinite.

"Bulgaria si Romania sunt victime ale jocurilor politice din Olanda. Populismul si nationalismul prind putere si astfel, noi ramanem fara dreptul nostru", a mai spus Djankov.

Vicepremierul a continuat spunand ca Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda, si ca aceasta din urma isi risca reputatia, mai ales din moment ce toate celelalte state ale Uniunii Europene au recunoscut progresele Sofiei, in fara olandezilor.

"Este timpul ca Olanda sa aiba putina logica. Celelalte state UE au recunoscut progresele Bulgariei, doar Olanda nu. Nu este corect. Olanda isi risca reputatia", a incheiat demnitarul bulgar.

Dezbaterea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanata

Consiliul JAI care ar fi trebuit sa aiba loc saptamana viitoare a fost anulat, din cauza lipsei de consens privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, Germania si Belgia alaturandu-se pozitiei Olandei.

Cum aderarea celor doua tari la Schengen era singurul punct pe agenda, dar nu s-ar fi ajuns la nicio decizie, s-a decis anularea Consiliului JAI. Astfel, urmatorul Consiliu va avea loc la 25 octombrie.

Consiliul JAI anulat, mai multe tari se opun aderarii Romaniei la Schengen

De la Consiliul European din martie, cand s-a decis ca aderarea Romaniei si Bulgariei sa fie dezbatuta la Consiliul JAI din septembrie, ca urmare a opozitiei Olandei fata de primirea acestor tari, au aparut insa noi evenimente care au dat agenda peste cap.

Pe langa Olanda, acum se opun aderarii si Belgia - in contextul alegerilor locale din octombrie - si Germania, care a transmis, de altfel, semnale in acest sens prin declaratiile ministrului de interne Hans-Peter Friedrich, care si-a exprimat scepticismul in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Schengen Bulgaria Romania Olanda, #Schengen aderare critici Olanda, #Schengen JAI decizie aderare , #Schengen