Aderarea Romaniei la Schengen a costat un miliard de euro pana acum

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 19:46
2787 citiri
Aderarea Romaniei la Schengen a costat un miliard de euro pana acum
Foto: euobserver.com

Costurile necesare pentru pregatirea aderarii Romaniei la spatiul Schengen au ajuns la aproape un miliard de euro, pana in prezent, dintre care 656 de milioane de euro din bugetul de stat.

Potrivit estimarilor facute de Ministerul roman de Interne, 656 de milioane de euro au fost platite din bugetul de stat pentru pregatirea directa a aderarii la spatiul Schengen, anunta agentia Focus.

Aceasta suma se adauga investitiilor private si a celor din fonduri europene, ducand costul total al procesului la 996 de milioane de euro.

Din aceasta suma, 148 de milioane de euro au fost cheltuiti pentru vehicule de patrulare de-a lungul granitelor, in timp ce 200 de milioane de euro au costat echipamentele pentru punctele de trecere a granitelor. 155 de milioane de euro au fost cheltuiti pe alte echipamente, iar 106 milioane de euro pe o linie de conexiune.

Introducerea unui Sistem de Informare petnru Schengen a costat 275 de milioane de euro si, in fine, 112 milioane de euro sunt cheltuiti in fiecare an pe mentinerea infrastructurii in concordanta cu standardele Schengen.

CSAT a decis: Intrarea in Schengen, obiectiv fundamental, asumat la nivel national

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a decis in sedinta de miercuri ca intrarea in Spatiul Schengen ramane un obiectiv fundamental pentru Romania, care "trebuie asumat la nivel national de catre toti factorii de raspundere".

In cadrul sedintei prezidate de Traian Basescu, membrii CSAT au fost informati despre stadiul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si demersurile politico-diplomatice necesar a fi efectuate in continuare astfel incat tara noastra sa-si indeplineasca obiectivul de aderare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#costuri aderare Schengen, #costuri Romania pregatire Schengen, #costuri pregatire Schengen , #Schengen