Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Comisia Europeana: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 15:42
9162 citiri
Comisia Europeana: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen
Foto: Ziare.com

Pozitia Comisiei Europene este ca atat Romania, cat si Bulgaria indeplinesc conditiile pentru a deveni membri ai spatiului Schengen.

Declaratia a fost facuta de purtatorul de cuvant al institutiei europene, Natasha Bertaud, in cadrul unei conferinte de presa de joi, raspunzand unei intrebari, informeaza Bulgarian News Agency.

"Acum, aceasta nu este o decizie a Comisiei, este o decizie politica ce trebuie sa fie luata de Consiliul Uniunii Europene si de Consiliul European", a mai spus purtatorul de cuvant al CE.

La randul sau, vicepremierul bulgar Maglena Kuneva a spus, miercuri, ca aderarea celor doua tari la spatiul Schengen este parte a solutiei la criza fara precedent a refugiatilor, care afecteaza Europa, scrie Novinite.

Potrivit oficialului bulgar, intrarea celor doua tari in zona de libera circulatie reprezinta parte a ecuatiei securitatii europene comune.

"O parte a solutiei refugiatilor in Europa este ca Romania si Bulgaria sa devina membri ai zonei Schengen", a mai subliniat Kuneva.

Iohannis: In criza refugiatilor, a fost un avantaj ca nu suntem in Schengen

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, ca in cadrul sedintei CSAT care va avea loc pe 17 septembrie, va fi luata in discutie, pe langa tema refugiatilor, si o analiza a statutului dosarului Schengen pentru Romania.

Intrebat, in cadrul conferintei de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, daca a fost un avantaj ca am fost in afara spatiului Schengen, in contextul crizei refugiatilor din Europa, seful statului a raspuns: "Paradoxal, da".

"De data asta, a fost un avantaj pentru noi, pentru ca nimeni nu a putut sa intre in Romania printr-o filiera ce nu a putut sa fie supravegheata", a precizat Iohannis.

Ponta, despre refugiati - nou atac la Basescu si la tarile UE: Daca nu am fost buni de Schengen, ce sa facem?

La randul sau, premierul Victor Ponta a precizat ca "solidaritatea inseamna atat drepturi, cat si obligatii, asa incat daca vor sa avem aceleasi obligatii, trebuie sa ne dea aceleasi drepturi. Romania a suferit o nedreptate pe chestiunea Schengen. Tarile care ne cer acum solidaritate sunt aceleasi tari care continua sa ne amane intrarea in Schengen".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Comisia Europeana Romania Schengen, #Romania aderare spatiu Schengen, #Romania Schengen imigranti , #Schengen