Cristi Diaconescu acuza abandonul Schengen. Corina Cretu il face si pe el responsabil

Luni, 04 Martie 2013, ora 16:44
2528 citiri
Cristi Diaconescu acuza abandonul Schengen. Corina Cretu il face si pe el responsabil
Foto: cristiandiaconescu.com

Cristian Diaconescu, seful Cancelariei Prezidentiale, a criticat Guvernul in legatura cu modalitatea in care a tratat subiectul aderarii Romaniei la Schengen.

Seful Cancelariei Prezidentiale face pe site-ul personal o serie de observatii in legatura cu declaratiile liderilor USL referitoare la obiectivul Schengen. Acesta a explicat ca "Romania a aderat la UE, dar procesul de integrare mai cuprinde doi pasi - aderarea la Schengen si adoptarea monedei euro".

"Guvernul trebuie sa ne spuna daca mergem mai departe sau daca abandoneaza procesul", a adaugat Diaconescu. Acesta a mai precizat ca "toate guvernele nefrecventabile ale lumii, fara nici macar o singura exceptie, ii considera pe criticii din exterior ostili si ignoranti".

Mai mult, Diaconescu sustine "ca a ostiliza poporul roman impotriva comunitatii europene a carei parte legitima este e o crima si o rusine". "Nu cred ca exista in Europa un guvern care ar fi capabil sa incurajeze asa ceva", a completat acesta. "Deschideti bine ochii si vedeti cine si ce vorbeste in numele vostru!", a avertizat Diaconescu.

In replica, europarlamentarul Corin Cretu il acuza pe Cristian Diaconescu de faptul ca incearca sa-si faca uitata partea de responsabilitate in acest esec.

"Cristian Diaconescu incearca sa faca uitat faptul ca si el, ca fost ministru de Externe, este responsabil - alaturi de presedintele Basescu si de PDL - pentru esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen", a precizat vicepresedintele PSD, intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

"Prezentam lumii imaginea unei tari divizate, gata sa-si sacrifice interesele de dragul unor lupte politice fara orizont. Astfel de declaratii nu au nimic principial si european, ci sunt doar simple incercari de manipulare demagogica a opiniei publice, in scopuri politicianiste", a subliniat vicepresedintele Cretu.

Aceasta a mai adaugat ca nu putem accepta un statut de mana a doua in Uniunea Europeana si ca nu foloseste nimanui ca o natiune sau alta sa incerce sa impuna celorlalti punctul sau de vedere sau interesele sale. "Guvernul Romaniei cere doar un tratament corect din partea anumitor membri ai UE si o dezbatere democratica privind aderarea la Spatiul Schengen", a completat europarlamentarul.

Aceasta controversa vine in contextul in care Guvernul USL le-a transmis partenerilor europeni ca, daca aderarea Romaniei la Schengen va fi din nou amanata, este posibil ca de la Bucuresti sa nu se mai faca eforturi in aceasta directie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Diaconescu Schengen, #Corin Cretu Diaconescu Schengen , #Schengen