Diaconescu: Daca dorim in Schengen, nu trebuie sa schimbam ministri

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 14:23
1598 citiri
Diaconescu: Daca dorim in Schengen, nu trebuie sa schimbam ministri

Liderul UNPR, Cristian Diaconescu, sustine ca, in acest moment, ar fi "aberant" sa fie schimbati ministri, pentru ca nu ar ajuta demersul aderarii la spatiul Schengen, ci, dimpotriva, ar da un "semnal destul de necorespunzator".

"In conditiile in care vrei intr-adevar ca Romania, alaturi de Bulgaria, sa implineasca ultimul proiect important in UE, intrarea in acordul Schengen, ar fi aberant ca din punct de vedere administrativ sa incepi sa schimbi acum ministri. Asta ar fi un semnal destul de necorespunzator si nu cred ca un inlocuitor, oricat ar fi de performant, ar putea sa reverseze niste procese, pentru ca un ministru si o institutie condusa de acel ministru are un anume trecut, si acel trecut conteaza mai mult decat anumite greseli de moment", a spus Diaconescu, vineri seara, la Antena 3.

Pe de alta parte, fostul ministru de Externe a punctat ca Romania nu ar fi trebuit "sa astepte sa aiba 12 state impotriva".

Diaconescu a precizat ca toate criticile pe care le-a adus saptamanile trecute ministrului Baconschi s-au referit la faptul ca nu este normal in a prezenta comunitatii internationale o alta atitudine decat cea pe care Romania a avut-o consecvent si din care a avut "suficiente beneficii in acest moment" - anume "de a nu te opune cu titlu de retaliere unui stat de a deveni membru al UE, pe considerente care erau in afara performantei acelui stat, pe de alta parte in a spune ca MCV, oricat ne-ar deranja, ne-ar enerva, nu se poate denunta unilateral, nu se poate".

Franta a cerut, vineri, la prezentarea ultimului raport tehnic al expertilor UE privind pregatirea Romaniei pentru aderarea la Schengen, mai mult timp pentru a studia documentul, a declarat seful Departamentului Schengen din MAI, Marian Tutilescu.

Potrivit lui Tutilescu, concluziile generale asupra raportului SIS/SIRENE sunt pozitive.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cristian Diaconescu Schengen, #schimbare ministri Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Sarkozy va pierde batalia cu Romania . Si Franta odata cu el . Germania a fost si este infinit mai inteleapta , il lasa pe bufon sa se scalambaie .