Ferber (PPE): Romania si Bulgaria nu respecta macar criteriile minime de Schengen

Marti, 05 Martie 2013, ora 14:44
2348 citiri
Ferber (PPE): Romania si Bulgaria nu respecta macar criteriile minime de Schengen

Nu vedem nici un progres in Romania si Bulgaria. Schengen nu e doar o chestiune tehnica. Cele doua tari nu respecta nici macar criteriile minime pentru a intra in Schengen. Situatia s-a inrautatit in ambele tari. Declaratiile au fost facute de catre europarlamentarul german PPE, Markus Ferber.

Eurodeputatul popular (familie politica din care face parte si PDL) declara ca "ce a zis ministrul german de Interne este absolut justificat, intrucat nu vedem nici un fel de progres".

"Ba mai mult, situatia se inrautateste in ambele tari, Romania si Bulgaria si nu asta era scopul in ultimul an. Nici Romania, nici Bulgaria nu au imbunatatit lupta anticoruptie si atunci are sens sa nu deschidem granitele", a spus europarlamentarul german, intr-un interviu pentru RFI Romania.

Ambasada Germaniei: Pentru Schengen trebuie indeplinite conditii tehnice, dar si de stat de drept

Europarlamentarul afirma ca pozitia Germaniei nu are legatura cu alegerile din aceasta tara.

"Problema nu se pune daca sunt alegeri sau nu in Germania, pentru ca in fiecare an au loc alegeri in toate tarile membre ale Uniunii Europene. Nu asa se pune problema. Sincer, trebuie sa luati in calcul daca toate conditiile sunt indeplinite.

Pentru moment, noi vedem ca din ce in ce mai multi oameni vin din Bulgaria si Romania mai ales in Germania, iar asta ne arata ca nu functioneaza toate masurile luate si de aceea Romania si Bulgaria trebuie sa-si intareasca eforturile pentru a atinge scopul, adica aderarea la Schengen, inainte de a deschide granitele", a explicat Ferber.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Basescu: Germania nu e singura care ar fi votat impotriva Romaniei, e posibil sa fi fost majoritate

Cele doua tari nu respecta "nici macar criteriile minime" pentru Schengen, sustine Ferber. "Cred ca e foarte limpede si nu trebuie s-o spun eu din nou si din nou ca atata timp cat nu vedem vreo masura si ca retelele de crima organizata sunt capabile sa aduca oameni intr-un mod organizat in Spatiul Schengen, in special in Germania, atunci inseamna ca cele doua tari nu respecta nici macar criteriile minime pentru a intra in Schengen", explica el.

Intrebat cand vede Romania si Bulgaria in Spatiul Schengen, Markus Ferber a raspuns: "Cand vor fi pregatite sa indeplineasca toate masurile care li se cer. Nu e o problema de calendar, ci o problema de indeplinire a criteriilor".

Citeste mai multe despre Ferber (PPE): Romania si Bulgaria nu respecta nici macar criteriile minime pentru Schengen, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#europarlamentar german Romania aderare Schengen, #Romania criterii minime aderare Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza Preacuriosul
Preacuriosul
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
pai e suficient sa se uite la ce sentinte se dau in Romania