Germania continua sa se opuna aderarii Romaniei la Schengen

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 15:34
5630 citiri
Germania continua sa se opuna aderarii Romaniei la Schengen
Foto: kcdn.khaamapress.netdna-cdn.com

Ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere (foto), a declarat, joi, ca tara sa continua sa se opuna aderarii Romaniei in Spatiul Schegen deoarece tara noastra are carente in domeniul juridic si al combaterii coruptiei.

Prezent la Bruxelles la o intalnire informala a ministrilor de justitie si de interne din statele UE, oficialul german a salutat insa eforturile depuse de Romania si Bulgaria pentru indeplinirea tuturor conditiilor tehnice prevazute in tratatul de aderare la Spatiul Schengen, dar a subliniat ca mai exista inca multe critici privind lupta impotriva coruptiei dusa in cele doua tari aspirante, informeaza Sofia News Agency.

Rapoartele expertilor privind indeplinirea conditiilor tehnice de catre Romania si Germania vor fi discutate din nou pe 28 ianuarie, la reuniunea Grupului Sch-Eval, dupa ce, la reuniunea precedenta din 14 ianuarie, Franta a cerut mai mult timp pentru studierea materialelor, in timp ce raportul de evaluare a frontierelor terestre ale Bulgariei a semnalat mai multe probleme.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti ca aderarea la Schengen ramane unul din obiectivele principale de politica externa ale Romaniei in 2011 si ca nu va accepta ca tara noastra sa fie discriminata sub diverse pretexte, in cazul in care indeplineste toate conditiile tehnice prevazute in tratat.

Romania este puternic sustinuta in acest demers de Ungaria, tara care detine presedintia UE pe primele 6 luni ale acestui an. Ministrul de Interne ungar a declarat in repetate randuri ca acesta este unul din obiectivele principale ale presedintiei ungare si ca vor fi depuse toate eforturile diplomatice pentru ca, cel mai tarziu, la Consiliul JAI din iunie 2011, ultimul pe perioada mandatului Ungariei, Romania si Bulgaria sa primeasca acceptul unanim al tarilor UE de a intra in Spatiul Schengen.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Romania Schengen 2011, #ministru german Romania Schengen , #Schengen