Germania nu se mai opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen - ministru bulgar

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 10:52
3336 citiri
Germania nu se mai opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen - ministru bulgar
Foto: Arhiva

Germania si-a schimbat pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, Franta ramanand singura care continua sa se opuna fatis, a declarat ministrul de Interne bulgar, Tvetan Tvetanov.

"Pozitia Germaniei este acum diferita de cea exprimata in decembrie prin scrisoarea comuna a ministrilor de interne francez si german", a sustinut joi Tvetanov dupa reuniunea de la Bruxelles a ministrilor de Interne din tarile membre UE, informeaza Sofia News Agency.

Franta si Germania, carora li s-au adaugat si Finlanda si Olanda, au declarat public in repetate randuri ca se vor opune intrarii Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen in martie 2011, la termenul stabilit anterior, argumentand ca aceste doua tari continua sa aiba suficient de multe probleme cu justitia si cu aplicarea ferma a legilor.

Tvetanov a mai declarat ca, in prezent, Finlanda si Olanda inclina mai mult sa adopte o atitudine similara cu a Germaniei, decat sa ramana pe pozitii, precum Franta. Ministrul bulgar a afirmat ca Franta nu are argumente foarte solide ca sa se opuna aderarii Bulgariei, fortand luarea acestei decizii de Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Ungaria, care detine presedintia semestriala a UE pana in iunie, a anuntat joi ca Romania este pregatita sa adere la Schengen, dar este impiedicata de Bulgaria, care mai are de pus la punct unele lucruri.

"Romania a finalizat toate pregatirile tehnice cerute de acquis-ul Schengen. In schimb, Bulgaria a indeplinit toate cerintele, mai putin una", au aratat autoritatile ungare intr-un comunicat de presa.

Cum cele doua tari au granita comuna si este prea putin probabil ca vor accepta sa fie decuplate, se pare ce amandoua vor fi nevoite sa astepte luna octombrie, cand si Bulgaria va fi pe deplin pregatita, pentru a adera la Spatiul Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Germania Schengen, #Romania aderare Schengen, #Romania Bulgaria Schengen 2011 , #Schengen