Ziare.com

Igas, la Bruxelles: Romania este gata sa adere la Schengen

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 08:46

   

Igas, la Bruxelles: Romania este gata sa adere la Schengen
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, s-a intalnit miercuri, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, caruia i-a comunicat ca Romania este gata sa adere la Schengen.

"Regulile foarte clare prevazute in calendarul de aderare au fost asumate in totalitate de Romania la momentul inceperii procesului de pregatire a aderarii si trebuie sa fie respectate in totalitatea lor de catre toti partenerii, fara a fi extinse artificial la alte problematici", a spus Traian Igas, potriviti unui comunicat remis Ziare.com.

Ministrul de Interne a precizat ca finalizarea procesului de evaluare a stadiului de pregatire a tarii noastre pentru aplicarea integrala a prevederilor acquis-ului Schengen arata ca Romania a facut investitii masive ca sa isi securizeze frontierele.

"Textul Concluziilor ofera o sansa importanta Romaniei pentru aprobarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne cu ocazia Consiliului JAI din 22-23 septembrie 2011. Romania a efectuat investitii semnificative pentru securizarea frontierelor, modernizarea facilitatilor aero-portuare si modernizarea consulatelor", a declarat ministrul Administratiei si Internelor.

Igas a precizat si faptul ca Romania este pregatita sa gestioneze eventualele situatii ce pot surveni legat de fluxurile migratorii in regiune in contextul intrarii in spatiul Schengen.

"Romania este gata sa isi asume in mod activ calitatea de stat membru Schengen care gestioneaza frontiera externa a UE si, in acest moment, analizam oportunitatea demararii unor proiecte concrete care sa vizeze managementul fluxurilor migratorii in context post-Schengen", a subliniat ministrul Administratiei si Internelor.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malstrom, a confirmat sprijinul pe care comisia il va acorda in continuare pentru finalizarea procesului de aderare la Schengen pentru Romania si Bulgaria.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Romania e gata să adere la shengen"

Este de ani buni,o autostradă pe care circulă mafioti asiatici ,italieni,rusi,racheti moldoveni,traficanti de droguri si arme,prostitutie de fetite la comandă,sau din
cele care vor schimbarea locului de"productie",etc.
Această "autostradă" care este Romania,poate aduce prosperitate si ...prospătură in occident,după cum si
occidentul ne-a adus democratia ORIGINALĂ...Nu,nu aceea
a lui Iliescu!Această democratie a occidentului este una
originală căci este a "indrăznetilor"a celor fără cumpătare la nimic,fără prea mult bun simt că viata e scurtă...
Destept e Igas...Dacă l-am fi avut mai devreme...

 

Bineinteles ca "Romania este gata sa adere la Schengen"!!

Problema e ca "Schengen"-ul nu e pregatit s-o accepte! Si, din cate se pare, "pregatirea" asta va dura niste ani buni! Nu fara temei, din cate se pare!

 

Din pacate Romania nu este inca gata sa intre...

...in spatiu schengen din cauza judecatorilor corupti. Ei sunt cei care fac cel mai mare rau acestei tari prin hotararile pe care le dau,fiind mana in mana cu mafia politica si nu numai.

 

Igas este cel mai slab ministru.

Este normal pentru el sa spuna ca totul este foarte bine, dar stie motivele pentru care nu sintem acceptati in Schengen? Probabil au auzit europenii ca au de a face cu unul care nu stie sa lege doua cuvinte deoarece nu stia unde-i scoala.

 

Ai dreptate

Ceilalti sunt mai grasi

Cetatene european

Probabil ca la dumneavoastra la Partid vi s-a spus ca Europa refuza accesul in Schengen a cetateanului Igas, nu al Romaniei, de aici si confuzia in care sunteti. Pentru nivelul dumneavoastra de intelegere si interpretare, este simplu; Igas, -vinovat de amanarea acceptarii Romaniei si Bulgariei in Schengen. Realitatea insa este nitel mai nuantata. Stimabile, in Europa de Vest au loc anul viitor alegeri in mai multe state intre care Franta este cel mai important. Iar cum in aceasta perioada de criza nivelul de trai a scazut in toata Europa, politicienii vest-europeni sunt intr-o reala dificultate in perspectiva confruntarii lor cu propriul electorat. De aceea ei au decis ca ar fi bine sa "exporte" o parte din vina scaderii nivelului de trai din tarile Europei de Vest in Europa de Est, adica est-europenii sa preia o parte din vina scaderii nivelului de trai in Europa Occidentala. Drept consecinta Romania si Bulgaria, tari est-europene, sunt pedepsite acum prin refuzul acceptarii lor in Schengen, ca o modesta recompensa pentru "nedreptatea" pe care au suferit-o cetatenii statelor vestice din vina vecinilor lor estici. Aceasta este adevarata explicatie a amanarii acceptarii noastre in Schengen, nu scolile sau lipsa scolilor domnului Igas.

Felicitari Igas,felicitari Romania,fireste inafara imbarligatorilor

porumbacu si tonta!

 
 

felicitari pentru ce?

am fost primiti si n-am aflat si eu?apropo,madam vass cum se mai simte?clanul "ghizela vass" este ok?
nu te-ai saturat de minciuni?!daca scrii mai mult de 2 propozitii se vede clar stilul propagandistului ceausist!meri matale la reciclare ca este anul 2011!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor