Ziare.com

Intrarea Romaniei in Schengen nici nu se mai voteaza - ce spune ministrul Orban (Video)

de Lucian Lumezeanu
Marti, 11 Septembrie 2012, ora 11:00

   

Intrarea Romaniei in Schengen nici nu se mai voteaza - ce spune ministrul Orban (Video)
Consiliul Justitie si Afaceri Europene al UE de saptamana viitoare, in care trebuia sa se voteze aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, va fi, aproape sigur, anulat in conditiile in care mai multe tari se opun.

"E foarte probabil, aproape sigur ca va fi anulat", a spus ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru Ziare.com.

El a adaugat, marti dimineata, ca decizia a fost luata "in urma cu cateva ore".

Nici perspectivele apropiate pentru intrarea Romaniei in Schengen nu sunt foarte incurajatoare.

"Urmatorul Consiliu va avea loc la finalul lunii octombrie, dar e prematur sa spunem daca va fi discutat subiectul", a mai spus ministrul.

Intrebat ce fac autoritatile romane in acest caz, Orban a precizat ca acestea continua eforturile.

"In continuare ne pregatim pentru largirea spatiului Schengen in privinta controlului frontierelor si facem eforturi diplomatice", a incheiat Orban.

Informatia privind anularea Consiliului JAI a aparut, pe surse, in fluxul de stiri al agentiei Newsin, care preciza si ca inca o tara care nu-si manifestase opozitia la aderare, Belgia, se opune in acest moment.

Refuz gandit politic

Foarte probabila anulare a Consiliului JAI de saptamana viitoare e, in termeni diplomatici, nu doar o varianta prin care se evita un moment si mai stanjenitor pentru Romania, ci si o modalitate prin care tarile care se opun nu isi prezinta public opinia, pentru a evita complicatiile politice.

O situatie asemanatoare a avut loc la ultimul Consiliu JAI la care Romania a ratat intrarea in Schengen, cel din toamna. Atunci nu s-a dat un vot propriu-zis pentru respingerea aderarii Romaniei, ci presedintia poloneza a suspendat sedinta, intrucat a constatat ca nu exista consensul necesar pentru primirea tarii noastre si Bulgariei in spatiul de libera circulatie.

Oficial, doar Olanda si Finlanda s-au opus, insa neoficial mai multe tari aveau rezerve.

In acest moment, Germania in mod sigur, dar aproape sigur si Olanda si Finlanda se opun, insa informatiile pe surse vorbesc de mai multe tari.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7696 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fumatul te face impotent!

Fumatul cauzează cancer!
Fumatul strică dinții!
Fumatul....

Caută alt produs...

 

 

Nu avem nevoie de Schenghen

Pentru ce? Pentru ca ebola si basescu, pe langa traficul de armament, sa faca si trafic ded droguri?
Si asa, inainte de a fi europarlamentar, eba a propus sa se faca trafic cu droguri usoare, lucru acceptat de Cotroceni.Acum se face trafic greu de droguri, sub acelasi accept tacit.
Nixon abia a scapat de puscarie in timpul celui de-al doilea mandat.
Nimai ca base cotizeaza la greu cu tribut la port5ile Europei.Alfel nnu se intelege de ce il pastreaza aia in functie, impotriva a 85% dintre Romani.
In 2007 a fost ales cu 70% din 3 milioane de slugi.

 

 

cum adica, ca demisul menistru de trebi esterne si proaspat ales...

...sa leprezinte si raspandeasca chiultiura rumaneasca pe mondiale scene, ne asigura ca totu-i roz bomben si mioritia are poarta lard deschisa in schengen? sa nu le placa la schengenisti de uslasii nostri umanisti national-socialisti?

 

 

moarte tuciuriilor din Ro

Spalati sau nespalati astea sunt semi-animale instinctive, lacomi ......, sarlatani ambitiosi din nastere ... nu-i vorba excluziv de tigani, mai sunt si aia spalati tot put !

 

 

@Mogos

- in ultimu' timp , tara o conduce usl !

 

 

cineva trebuia sa-si dea demisia in 5 minute

Dar niciun diktator n-a facut asta.Si trebuia!

 

 

in seara aceasta veti avea noi dezvaluiri despre

teroristul international Basescu traian veti vedea ca spionul sovietic Basescu Traain tovarasul de crime al lui Viktor Bout are legaturi cu kgb-ul si-n 2005.

 

 

Romania va intra in Schengen dupaexecutarea crimianlui Basescu

romanii nu vor in Schengen cat timp teroristul international Basescu Traian este liber si ocupa penal institutia prezidentiala romaneasca.este plina Europa de crimianlii,proxinetii si prostittuatele ebaetizate.intrati repede pe antena3 ,crimianlul basescu este divulgat.sa auzim ce mai zice hilary clinton

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor