Olanda rade de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen (Video)

Marti, 04 Februarie 2014, ora 23:02
16272 citiri
Olanda rade de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen (Video)
Foto: ec.europa.eu

Pe ministrul de Externe al Olandei, Frans Timmermans, l-a pufnit rasul cand a fost intrebat de presa de la Bucuresti daca Romania este pregatita pentru aderarea in Spatiul Schengen. Incidentul nu a ramas fara ecou in presa din Ungaria.

"Liderul diplomatiei olandeze a pufnit in ras, cand a fost intrebat de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. El a catalogat intrebarea ca fiind foarte buna, dar a lasat-o fara raspuns", noteaza jurnalistii de la Nepszabadsag.

"Nu exista nicio sansa pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. De fapt, sansele sunt la fel de mari ca in septembrie 2011, cand Guvernul olandez a blocat aderarea Romaniei si Bulgariei", a comentat pentru sursa citata presedintele Comisiei pentru Politica Externa din Camera Deputatilor, Korodi Attila (UDMR).

"Cred ca s-a mai diminuat opozitia verbala a Olandei fata de Romania, dar din asta nu se pot trage concluzii privind aderarea la Spatiul Schengen. Chiar daca se va obtine acordul Olandei, va aparea un alt stat din vest care sa isi exercite dreptul de veto. Acum cativa ani, Franta era mult mai vocala decat Olanda. Relatiile de prietenie din interiorul familiilor partidelor europene sunt irelevante in acest context", a adaugat fostul ministru.

"Este evident pentru toata lumea ca justitia din Romania se imbunatateste de la an la an, dar tarile din Vest sunt in continuare interesate sa tina Romania si Bulgaria in sah. Ele transmit un mesaj clar propriilor concetateni ca nu vor lasa esticii sa impovareze vestul Europei.

Aderarea s-ar putea realiza in cativa ani, asta daca nu cumva ar izbucni mai devreme un conflict prin care sa fie necesara o baricadare a tarilor UE", a incheiat Korodi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Romania spatiul Schengen, #Olanda aderare Schengen, #granite Schengen Romania , #Schengen
Comentarii