Ziare.com

Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru aderarea la Schengen, considera PPE

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 10:35

   

Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru aderarea la Schengen, considera PPE
Parlamentul European supune joi la vot o rezolutie non-legislativa in care li se cere statelor membre sa respecte criteriile extinderii spatiului Schengen prin aderarea Romaniei si a Bulgariei si sa nu cedeze in fata tendintelor populiste.

Referitor la acest demers al legislativului european, eurodeputatul german Manfred Weber, vicepresedinte al grupului PPE, a declarat ca rezolutia PE constituie "un semnal politic catre Consiliu ca nu vom accepta ca statele membre sa joace mize politice interne la nivel european".

"Grupul PPE considera ca Bulgaria si Romania sunt deplin pregatite pentru aderarea la Schengen, asa cum au confirmat de fapt si rapoartele de evaluare elaborate de expertii europeni. Credem ca acum este o problema de corectitudine ca celor doua state sa li se ofere posibilitatea de a adera la spatiul Schengen", a spus Weber.

Rezolutia PE le recomanda statelor membre "sa ia o decizie privind extinderea Schengen cu Bulgaria si Romania pe baza acquis-ului si procedurilor Schengen" si reafirma ca "cele doua state si-au reconstruit si reorganizat fundamental sistemele de management integrat al frontierelor prin investitii substantiale in autoritatile de aplicare a legii, prin instruire si tehnologie de ultima generatie, si si-au consolidat cadrul institutional si legal, aspect recunoscut de toate rapoartele de evaluare Schengen".

Documentul reaminteste si "sprijinul constant si solidaritatea aratate de Romania si Bulgaria ca parteneri de incredere in Europa de Sud-Est si contributia lor constanta la securitatea frontierelor in aceasta parte a Uniunii Europene, de exemplu prin participarea la operatiuni importante ale Agentiei europene pentru gestionarea cooperarii operationale la granitele externe (Frontex) menite sa contracareze migratia ilegala".

Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI), reunit in 22 septembrie la Bruxelles, a decis amanarea votului privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in urma opozitiei deschise exprimate de Olanda si Finlanda.

Decizia de extindere a spatiului Schengen trebuie sa fie luata cu unanimitate de Consiliul JAI, iar Parlamentul European are doar un rol consultativ in acest proces. Avizul pozitiv al PE in acest dosar a fost deja dat la inceputul lunii iunie, cand a fost adoptat un raport elaborat de eurodeputatul portughez Carlos Coelho (PPE).

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1252 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu cred ca procedura este corecta.

Mi se pare putin cam "in afara " democratiei ca doar o tara sau doua sa poata decide intrarea unui alt stat in spatiul Schengen.
Ori lasam aceasta decizie celor 6 tari care au initiat Uniunea Europeana inca din 1958 (Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda) si atunci Olanda ar avea dreptul de veto, ori folosim notiunea de democratie de 50%+1 si in acest caz ar fi suficient votul a 14 tari din 27.
Sau ar mai fi solutia cu 2/3 din cele 27 de tari si atunci ar fi suficient votul a 18 tari din UE.

Dar asa, mi se pare cam aiurea ca doar o singura tara din 27 sa poata bloca accesul altor tari in spatiul Schengen, mai ales ca vorbim de niste criterii care n-au absolut nimic de-a face cu conditiile de intrare in spatiul respectiv.

Doar ca exemplu, statisticile din Germania, arata ca Germania pierde anual aproximativ 18 miliarde de euro, datorita coruptiei si neregulilor NUMAI din sectorul medical si al asigurarilor.
Daca e sa ne luam dupa criteriul coruptiei, ar insemna ca Germania sa fie exclusa deja din UE, asa cum motiveaza Olanda si Finlanda.
Pe de alta parte, prin portul olandez - Rotterdam, al 2-lea port ca marime din lume, intra in Europa cea mai mare cantitate de marfa de contrabanda din intreaga lume, ca sa nu mai vorbim de emigrantii ilegali care intra in Europa (in proportie de 80% ) prin Grecia, Italia si Franta, nicidecum prin Romania sau Bulgaria.

Dar asta e. N-avem ce face, Populismul Olandez si cel Finlandez se pare ca e mai puternic decat oricare logica onesta si corecta de la Bruxelles.

 

 

Cum poate PPE ce-si asuma Christlich-Democratische Union sa aiba ca

membru criminala grupare din Romania PDL-udrea basescu boc,atar timp cat aceasta grupare de crima organizata a omorat pana acum zeci de romani si-si planifica asasinarea altor sute de romani.Cap de lista sunt bolnavii de TBC pe care PDL urmeaza sa-i asasinize in aceasta iarna,deoarece guvernul Boc-PDL,membru PPE promoveaz─â exterminarea bolnavilor de TBC.Guvernul Boc a scos din Legea Pensiilor prevederea care mentiona expres ca bolnavii de TBC au dreptul la pensie de invaliditate, obligandu-i in acest fel, pe bolnavii de TBC nevindecati sau pe cei cu rezistenta la medicamente sa se intoarca la munca, printre cei sanatosi, ca sa isi poata castiga traiul! Pana in 2010, aceasta prevedere expresa a existat in Legea Pensiilor! Prin eliminarea sa, bolnavii de TBC cu rezistenta la medicamente devin un pericol real pentru cei sanatosi, infectarea cu aceasta boala putand avea loc doar prin petrecerea a 4 ore consecutive, intr-un spatiu inchis, cu un bolnav! In acest moment, acordarea pensiei de invaliditate pentru bolnavii de TBC este lasata la mana unei comisii de la Casele de Pensii Judetene.

http://www.surse.org/2011/09/guvernul-boc-promoveaza-exterminarea.html

 

 

Esti cam redusa "coana ulivia"

Pielea P...chiriac, nistorescu si SRS v-au cam spalat creierul.
Aceeasi placa inepta si infantila...

Paguba-n ciuperci!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor