Schengen: Ni se spune o mare minciuna! (Opinii)

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 14:33
5217 citiri
Schengen: Ni se spune o mare minciuna! (Opinii)

"Din pacate, s-a intamplat si in alte tari. Acum sunt alegeri in Franta, s-au terminat cele din Germania. Exista o mare ipocrizie si demagogie din partea unor politicieni din aceste tari. Se promoveaza ideea asta cu problema rromilor, ca justificare (...) Cand o sa rezolvam cu rromii, o sa fie cu melcii, sau mai stiu eu ce. Probleme o sa fie tot timpul, pentru ca sunt alegeri peste tot in Europa", spunea premierul Victor Ponta.

Buuun. Daca sunt alegeri peste tot in Europa, mereu, inseamna ca nu vom intra niciodata in Schengen? Inseamna ca nu ne vor, desi noi suntem curati, frumosi si avem tot ce ne trebuie? Adica e imposibil? Pai sa va dau o veste - sunt alegeri sau perioade de dinainte de alegeri in fiecare an.

De fapt, Ponta stie ca Romania nu va intra prea curand in Schengen. Stie care sunt problemele noastre. Stie ca principalele probleme nu sunt din cauza rromilor, cum vrea sa sugereze. Nu, nu, nu. Asta e o mare minciuna, cu rromii! E facuta sa acopere marele adevar - e vina Guvernului si a Parlamentului. A USL, care n-a convins ca a rezolvat principala problema, aia care te lasa sa intri in Schengen, aia grea, nu cateva zecii de mii de cersetori si infractori rromi. Apropo, un premier european face declaratii din astea cu tenta rasista, cand sunt atat de multi infractori de etnie romana in Vest, mult mai multi decat etnicii rromi?

Revenind - principala problema, "aia grea", e justitia din Romania. Asa a fost si pana acum. Da, dupa declaratiile ministrului francez de Interne despre rromi, asa am intelege.

Dar sa nu uitam ceva - nici pana acum nu eram primiti, iar Finlanda si Olanda se opuneau, oficial. De fapt, erau mult mai multe tari. Finlanda, Germania si Olanda au anuntat oficial, iar in Consiliul JAI nu s-a votat. Chiar credeti ca Franta ne voia atunci si si-a dat acum seama ca sunt rromi la noi? Hai sa fim seriosi! Hai sa zicem totusi ca e asa, dar nu doar Franta se opune. A zis Germania ceva despre rromi?

De fapt, tarile care n-au spus nimic despre rromi spun, de ani de zile, despre justitie. Si sa ne intelegem, suspendarea lui Basescu din 2012 a schimbat totul. Romania era la un pas sa intre cu frontierele aeriene, nimeni nu se mai opunea. Apoi a intervenit dezastrul. Cele mai proaste rapoarte de tara din istorie.

Problema USL si in special a Guvernului Ponta e ca n-a facut destule sa repare lucrurile. Ce-i drept, nu a fost nici dezastrul la care ma asteptam si rezultatul pe care si-l doreau multi, adica subjugarea justitiei. Dar cu ministri in functie condamnati, condamnati definitiv care au fost pusi pe listele de candidati sau chiar au fost mentinuti in partid dupa condamnare, voturi impotriva justitiei, penali numiti in functii, atacuri la justitie ale unor inalti demnitari, precum Crin Antonescu, si asa mai departe, la ce sa ne asteptam?

Sa ne primeasca in Schengen? Nici vorba! Lasa mai bine dam vina pe rromi si pe straini, nu?

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Romania Ponta Schengen, #Romania Schengen rromi , #Schengen