Ziare.com

Trei europarlamentari liberali au depus amendamente la raportul Schengen

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 17:45

   

Trei europarlamentari liberali au depus amendamente la raportul Schengen
Trei europarlamentari liberali au introdus, in mod neasteptat, amendamente la proiectul de raport privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, prin care cer ca UE sa nu-si fixeze ca termen limita pentru integrare anul 2011.

Este vorba despre europarlamentarii ALDE Jens Rohde, Alexander Alvaro si Jan Mulder, care propun introducerea unui amendament care sa mentioneze "ingrijorarea profunda legata de coruptia din statele membre" si subliniaza ca "Uniunea Europeana trebuie sa stabileasca standarde de lupta impotriva coruptiei bazate pe criterii si standarde cuantificabile", informeaza Mediafax.

De asemenea, cei trei introduc amendamente prin care cer ca UE sa nu-si fixeze anul 2011 ca termen limita pentru aplicarea acquis-ului Schengen in cazul Romaniei si Bulgariei.

Jens Rohde este europarlamentar olandez membru al grupului liberalilor din PE (ALDE). El nu este membru al comisiei LIBE, ci al Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie. Alexander Alvaro este eurodeputat german, membru al Partidului Liber Democrat (Freie Demokratische Partei) si al grupului ALDE din PE. Jan Mulder este membru al Partidului Popular pentru Libertate si Democratie (VVD) din Olanda si de asemenea membru al grupului ALDE din PE.

Amendamentele celor trei au fost inregistrate la Comisia LIBE pana la expirarea termenului limita, respectiv la inceputul acestei saptamani. Amendamentele vor fi dezbatute si supuse votului odata cu raportul intocmit de Carlos Coelho pe aceasta tema, la reuniunea din data de 2 mai. Dupa votul in Comisia LIBE, europarlamentarii se vor pronunta prin vot in plen asupra acestui subiect, la 4 iunie.

Proiectul de raport al europarlamentarului Carlos Coelho, care a fost prezentat in Comisia LIBE sptamana trecuta, este unul pozitiv, aratand ca atat Romania, cat si Bulgaria au dovedit ca sunt suficient de pregatite sa aplice in mod satisfacator dispozitiile acquis-ului Schengen, dar propune masuri suplimentare Bulgariei din cauza riscului imigratiei ilegale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1105 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa cum se pun antrenori straini la echipele de fotbal, asa sa se aduca parlamentari si magistrati straini si curati pt politica romaneasca!

parlamentarul roman=bandit mare

 

 

ca sa rezolve coruptia din Romania, ar trebui demisi toti politicienii din guvern si opozitie si reconstruit de la zero o clasa politica care sa nu aiba fosti comunisti si securisti, dar nici interlopi, tigani, ovrei si masoni (satanisti)!

cam greu asta....solutia e parlamentari din germania si Olanda care sa faca politica Romaniei cel putin 20 de ani...Sau re-instaurarea monarhiei, dar exclus Duda (stafida) ci adus printul Charles sau orice alt monarh occidental!...sau poate chiar imparatul Japoniei!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor