Cristian Tudor Popescu: Basescu este neamul prost al Europei

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 00:08
5075 citiri
Cristian Tudor Popescu: Basescu este neamul prost al Europei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus joi seara, in urma declaratiilor sefului statului potrivit carora se simte mahnit de faptul ca presedintele francez Nicholas Sarkozy si cancelarul Germaniei Angela Markel nu l-au avertizat in legatura cu hotararile lor privitoare la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, ca Traian Basescu este "neamul prost al Europei" si ca nu il mira atitudinea oficialilor celor doua tari.

"Traian Basescu este neamul prost al Europei. Imi este rusine mie de cum se baga in seama printre ei. Cum sa il anunte Sarkozy sau Angela Merkel? Are vreo relatie cu ei? Ei dau mana cu el uitandu-se in alta parte, il mai iau si la misto. Ma mira, ma induioseaza presedintele cu aceasta declaratie", a declarat Tudor Popescu la Realitatea Tv.

Basescu acuza Franta si Germania de abuz pe Schengen

Acesta a mai spus ca atitudinea Romaniei din acest moment este aberanta, referindu-se chiar la atitudinea obstructionista a lui Ceausescu fata de Occident din anii '80.

"Atitudinea obstructionista a lui Ceausescu fata de Occident din anii '80 era contraproductiva, dar nu era atat de aberanta ca atitudinea noastra acum, cand depindem asa cum depindem de Occident", a subliniat jurnalistul.

CTP a mentionat ca nu poate intelege cum se poate Romania sa aiba o asemenea atitudine, ba chiar intrebandu-se ironic ca poate "nu mai vrem sa intram in Schengen, pentru ca asta se intelege din ce spune Baconschi".

Citeste si:
CTP nu se mai uită la meciurile lui Djokovic: E josnic!
CTP nu se mai uită la meciurile lui Djokovic: E josnic!
Novak Djokovic este un sportiv de mare clasă, însă acțiunile lui din ultima perioadă i-au știrbit imaginea. Faptul că a dat un interviu pentru L'Equipe știind că are Covid sau că a...
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Coaliția de guvernare se întâlnește luni, 17 ianuarie, în prima ședință în care va discuta despre criza facturilor la energie. Conform unor surse politice, Florin Cîțu va transmite în...